Iată ce trebuie să faci pentru a combate stresul

Stresul – numit și “boala secolulului” ne afectează tot mai mult. Din ce în ce, tot mai multe persoane declară că sunt victime ale stresului, că s-au confruntat la un moment dat cu această problemă sau că sănătatea le-a fost grav afectată.

separator
Iată ce trebuie să faci pentru a combate stresul potrivit specialiștilor:

1. Odihnește-te suficient!
Oferă organismului tău suficient timp să se refacă prin odihnă. Culcă-te la ore „rezonabile“. Se știe că somnul între orele 22.30 – 4.00 este cel mai odihnitor.

2. Fă exerciții de respirație!
Încetinirea respirației la nivelul diafragmei este una dintre cele mai eficiente metode pentru a combate stresul. Calmează-ți și controlează-ți respirația prin câteva inspirări adânci, urmate de expirări pe gură. Reîntoarce-te la respirația normală și apoi repetă exercițiul.

3. Evită sedentarismul!
Ar fi bine să practici zilnic câteva exerciții de gimnastică. În fiecare săptămână fă o plimbare în natură, este unul dintre cele mai eficiente remedii anti-stres. Nu ignora concediile, vacanțele care uneori lipsesc cu desăvârșire. Folosește-ți din plin timpul liber și bucură- te de soare și de aerul proaspăt!

4. Nu mai bârfi și gândește pozitiv!
Aproape toată lumea a bârfit la un moment dat, cu colegii de serviciu sau în familie. Pe lângă faptul că bârfa nu este cea mai reușita formă de conversație, aceasta oferă o stare negativă, îți poate afecta relațiile cu ceilalți și integritatea. Pe când, gândirea pozitivă îmbunătățește sănătatea și diminuează considerabil stresul. Persoanele optimiste au un nivel mai ridicat de limfocite T care le reglează sistemul imunitar și de granulocite care îi apără împotriva infecțiilor virale și a unor tipuri de cancer. De asemenea, râsul reduce nivelul hormonilor de stres.

5. Mănâncă sănătos!
Extrem de important este și modul în care te alimentezi. Ia masa la ore fixe; astfel corpul învață când și cum trebuie să se pregătească pentru procesul digestiei. În acest mod, absorbția hranei este optimă și vei avea mult mai multă energie. Elimină din dieta ta cafeaua, alcoolul, băuturile carbogazoase și evită grăsimile de origine animală. Consumă multe legume, fructe și renunță la fumat.

Îți doresc multă sănătate!

Un părinte stabilit în Elveția laudă sistemul educațional din această țară
Articolul anterior
Plantele minune întrebuințate în cosmetică
Articolul următor
Alte articole interesante