Infecţiile urinare – când antibioticele nu te mai ajută!

Cu decenii în urmă, lucrurile erau simple: bolnavul lua antibiotice, în câteva zile infecţia ceda, iar viaţa reintra în normal. De la o vreme, însă, bacteriile care produc cistitele şi nefritele s-au adaptat la „otrăvurile” din medicamente, devenind extrem de rezistente la ele. Şi atunci a rămas o singură speranţă: revenirea la medicina naturală.

separator

De la bun început, trebuie spus că infecţiile urinare, atunci când nu sunt tratate cu cea mai mare seriozitate, pot deveni extrem de periculoase pentru sănătatea noastră. Din acest motiv, tratamentul natural nu trebuie să-l înlocuiască nicioda­tă pe cel medicamentos, prescris de medic, ci doar să-l completeze, cele două terapii fiind mult mai puternice împreună.

cistita_d02b19fcb4

În primul rând trebuie să ţii un regim alimentar alcalin, vezi mai multe detalii despre alimentele alcaline aici .

Plantele medicinale

Remediile vegetale despre care vom vorbi în con­ti­nuare au efecte excepţionale atât ca adju­vant, cât şi ca tratament de sine stătător al cistitei. Este necesar să menţionăm că aceste plante au şi efect profilactic, fiind util să fie luate pentru prevenirea recidi­velor cistitei, la intrarea în iarnă, dar şi în perioada de tranziţie de la sezonul rece la cel cald.

Tinctura de ienupăr – este printre primele opţiuni de tratament în cazul cistitei, nefritei sau pielonefritei, având un efect antibiotic pu­ter­nic şi cu un spectru larg, la care se adaugă acţiunea diuretică puternică.

index_aprofundat_index_enciclopedic_botanicIenupar_MEDIA_5

Se iau câte 3-6 linguriţe pe zi, fiecare doză de tinctură fiind diluată în minimum ju­mă­tate de pahar de apă. Tratamentul se face vreme de trei săptămâni, chiar dacă simptomele afecţiunii au dispărut complet, pentru a preveni recidivele.

Strugurii-ursului

Se folosesc frunzele acestui arbust, care conţin arbu­tină, o substanţă care în urină – cu condiţia ca aceasta să fie alcalină – se transformă într-un antibiotic foarte puter­nic şi cu spectru larg, care elimină cistita bacte­riană. Se ad­mi­nistrează sub formă de extract uscat, care este foarte bogat în prin­cipii active şi are o acţiune rapidă şi intensă.

Arctostaphylos-uva-ursi

Băile fierbinţi

Ne referim la băile de şe­zut, cu o durată de 15-20 de minute, şi care vor fi făcute la o temperatură ceva mai ridi­cată, adică de 39-40 de grade.

Aceste băi, din­colo de faptul că alină simptome cum ar fi usturimea la urina­re, durerile în zona rinichilor şi a vezicii, spas­mele în zona pelviană, senzaţia continuă de micţiune, mai au un efect foarte impor­tant: stimulează imu­ni­tatea locală.

3

Cer­ce­tările ştiinţifice au evidenţiat faptul că la o temperatură de peste 38 de grade Celsius, siste­mul imunitar este mult mai eficient în lupta sa împo­triva bacteriilor. Mai mult, pe măsură ce temperatura este mai ridicată, bac­teriile se multi­plică mai greu şi sunt mai puţin rezis­tente la acţiunea medicamentelor antiinfecţioase. Ca atare, se recoman­dă ca, măcar 7-10 zile, să se facă în fiecare seară câte o baie fierbinte, generală, sau de şe­zut. Imediat după baie, vom rămâne vreme de mini­mum patru ore la căl­dură, eventual cu zona bazinului şi cu picioarele bine învelite cu o pătură călduroasă.

sare-de-baieIar pentru ca baia să fie şi mai eficientă, putem să adăugăm în ea câteva picături de uleiuri vo­latile: uleiul volatil de cimbru, uleiul volatil de lavandă, uleiul volatil de arbore de ceai. Studiile ştiinţifice arată că acest ulei volatil atacă şi distruge bacterii cum ar fi Es­cherichia coli, stafilococul auriu, proteus (toate cele trei specii) ş.a.m.d. Oamenii de ştiinţă au observat că, pur şi simplu, în contact cu acest ulei volatil, procesele metabolice din bacterii sunt stopate, iar microorga­nis­mele patogene mor sufocate în câteva ore.

Miraculosul usturoi

Următorul trata­ment de medicină populară l-am au­zit de la un me­dic care lu­crează într-un spital univer­sitar şi care l-a testat, în dis­perare de cauză, pe pro­pria persoană. A­cest medic reuşise să contracteze o aşa-numită bacterie intra-spi­ta­licească, care se loca­lizase în vezica urinară. Pen­tru cine nu ştie, infec­ţiile intra-spitaliceşti sunt făcute – în cele mai multe cazuri – cu varietăţi ale unor bac­terii banale, dar care au dobândit o agresivitate şi o re­zis­tenţă fenomenale la an­ti­biotice.

respiratie-usturoi1

Ca atare, omul nos­tru încercase 12 anti­biotice diferite şi nu reuşise să sca­pe de cistita care îl chinuia. În ultimă instanţă, a apelat, după doi ani de suferinţă, la un trata­ment inedit cu usturoi. El a con­sumat căţeii de usturoi decojiţi, dar fără a-i zdrobi, ci întregi, înghiţindu-i cu apă ca pe pastile. A început cu un căţel de usturoi pe zi, iar în două săptă­mâni a ajuns să consume câte 16 pe zi, ad­ministraţi în aceeaşi ma­nieră. A menţinut această doză timp de 3 săptămâni, când controlul microbio­logic al urinei a arătat că aceasta era sterilă. Medicul în cauză, care nu are ca specializare urologia, ci endocrinologia, şi care nu este nicidecum un fan al medicinei naturiste, a ima­ginat acest tratament pornind de la o premiză sim­plă: căţeii de usturoi întregi nu pot fi decât parţial digeraţi, ajungând aproape întregi în colon. Acolo, principiile active ale usturoiului sunt rapid preluate de către cir­culaţia sanguină, ajungând direct în zona apa­ra­tului uri­nar. O idee simplă şi care s-a dovedit în prac­tică pur şi simplu salvatoare! Poţi aplica şi tu a­ceas­tă cură, dar asigură-te că usturoiul este din producţie internă, din soiuri tradiţionale şi fără pes­ti­cide. Aceasta, deoa­rece usturoiul de import este foarte greu suportat, mai ales în cantităţi mari, de către siste­mul digestiv. Or, sin­gura condiţie pentru a urma aceas­tă cură este ca diges­tia ta să suporte o asemenea can­titate de ustu­roi.

 Sursa

 

Bărbaţii timizi sunt mai buni în pat!
Articolul anterior
S-a deschis filiala Life +. Ce vârstă ai, acea reducere o iei!
Articolul următor
Alte articole interesante