Laxative naturale după mesele de sărbători

Suntem în toiul sărbătorilor de iarnă! Totul este bine şi frumos cu excepţia stomacului tău. El acum are cea mai mare nevoie de un mini-tratament după bucatele “grele” pe care le-ai ingerat.

separator

Îţi propun 5 produse laxative, care te vor ajuta să-ţi revii!

ceai de crusinCeaiul de cruşin

Ceaiul de cruşin este consumat atât pentru efectele sale laxative cât şi pentru intoxicaţiile uşoare. O cană de ceai de cruşin la sigur îţi va fi de folos după mesele copioase de sărbători.

ceai verdeCeaiul verde

Ceaiul verde este un bun detoxifiant, diuretic şi laxativ. Acesta are proprietatea de a accelera activitatea metabolismului. La un litru de apă adaugă o lingură de frunze de ceai verde, iar după preparare îl poţi consuma cu o linguriţă de miere sau cu o felie de lamâie.

miereMierea

Mierea de floarea soarelui are cel mai puternic efect laxativ. Aceasta are acţiuni remarcabile în tratarea afecţiunilor gastro- intestinale şi luptă intensiv cu constipaţia. Consumă 2-3 linguriţe pe zi şi vei scăpa de problemele digestive.

kiwiKiwi

Kiwi este o bună sursă de fibre, motiv pentru care acționează ca un laxativ natural. Acesta îți va ușura digestia după mesele bogate din perioada sărbătorilor. În momentul în care simți că ești balonată, enzimele din kiwi îți sunt de mare folos.

curmaleCurmalele

Curmalele sunt un remediu perfect în tratarea afecţiunilor digestive. Consumă 3-5 curmale pe zi şi dereglările intestinale vor fi înlăturate. Acestea sunt bogate în acid nicotinic şi reglează rapid afecţiunile digestive. Le poţi înlocui cu prune uscate, acestea având acelaşi efect.

Text: Sorina Ţurcanu

Cannelloni cu Ricotta și praz!
Articolul anterior
Secretul care te ajută să nu te îngraşi de Sărbători
Articolul următor
Alte articole interesante