Lista medicamentelor la care e bine să renunţi!

Foarte multe medicamente până la banalele picături de nas, duc la dependenţă, dacă sunt luate altfel decât la recomandarea medicului. Îţi prezentăm mai jos lista medicamentelor la care e bine să renunţi cât mai poţi.

separator
medicamente

Picăturile de nas conţin substanţe care duc la apariţia dependenţei fizice, astfel că un tratament cu astfel de produse trebuie urmat cel mult cinci zile”, spune dr. Florin Ene.

Substanţele pentru tratarea durerii, precum codeina sau morfina, duc la apariţia dependenţei. Aceste sunt medicamente prescrise de medic, care se eliberează la farmacie numai pe baza unui reteţe. Problema apare atunci când pacientul nu respectă doza recomandată. De partea cealaltă sunt medicamentele care se pot cumpăra de la farmacie fără niciun fel de reţetă.

Ne doare capul, avem dureri musculare, ne îndopăm cu tot felul de medicamente care se pot cumpăra şi fără prescripţia medicului. Durerile de cap pot apărea şi din cauza unei situaţii de disconfort, pe sistem nervos. Pentru aceste dureri nu este nevoie de tratament medicamentos, trebuie pur şi simplu să încercăm să ne liniştim”, explică specialistul Florin Ene.

Medicii spun că şi dependenţa de medicamente se tratează numai cu ajutorul curelor de dezintoxicare pe care pacientul trebuie să le parcurgă.

Sursa

Slăbește mâncând! Cum combini corect alimentele
Articolul anterior
Sâmbătă, cafeaua va costa o…poezie. Vezi în ce localuri
Articolul următor
Alte articole interesante