O nouă boală evoluează fulgerător şi face ravagii în organism!

O boală nouă descoperită pune întreaga lume pe jar. Se numeşte boala nouă a sărutului şi netratată la timp poate duce la complicaţii serioase în organism.

separator

boala_opt-692x360

S-a descoperit că boala Chagas, despre care se ştia că este o boală ce se transmite doar prin înţepături de insecte sau prin transfuzie de sânge de la o persoană deja infestată la om sănătos, se transmite de fapt şi printr-un simplu schimb de fluide, mai exact prin sărut ori în cazuri mai rare prin strănut!

Deşi nu prezintă simptome la început, această boala este periculoasă, întrucât inima, creierul şi sistemul digestiv sunt afectate şi apar tot felul de malformaţii şi tulburări funcţionale nervoase din momentul în care a fost contactată, informează caplimpede.ro.

Printre simptomele frecvente ale contaminării sunt:

– Anorexia, cefalea;

– Febra;

– Erupţie cutanată nonpruriginoasă;

– Tahicardie persistentă (puls accelerat al inimii);

– Semne de miocardită acută şi insuficienţă cardiacă acută (în cazurile fulminante);

– Disfuncţii neurologice grave.

Problema cea mai mare este că simptomele apar în stadiul avansat al bolii, iar persoana infectată nu ştie ce are şi foarte uşor se poate ajunge în stadii grave, până la deces.

Cu referire la această boală chiar Barack Obama a declarat că în Statele Unite ale Americii nu se va mai muri de cancer în maxim 10 ani. Oare va fi înlocuit cancerul cu Boala Nouă a Sărutului? – sunt întrebările care macină lumea în prezent.

sursa

Nu ai să crezi. Ce job avea Alex Calancea în anii de studenție!
Articolul anterior
Galina Tomaș îi învață pe cei mici să se alimenteze sănătos!
Articolul următor
Alte articole interesante