Operăm HEMOROIZII rapid și bine! Chirurgia de 1 zi la Medpark

Proctologia este domeniul chirurgical care se ocupă de examinarea, diagnosticarea și tratarea bolilor acute și cronice ale canalului anal, perineului și intestinului gros, prin metode terapeutice, tehnici chirurgicale și minim invazive. Consultaţiile şi intervenţiile proctologice acoperă o gamă largă de patologii: hemoroizi interni şi externi, fisuri anale, fistule perirectale, paraproctite acute, polipi rectali etc. Una dintre cele mai răspândite afecțiuni sunt hemoroizii.

separator

hemoroizi_medparkDeși hemoroizii reprezintă o afecțiune destul de comună, aceasta nu trebuie neglijată. Boala îi afectează în special pe cei care îndeplinesc munci fizice grele, persoanele care suferă de constipatii cronice, femeile gravide, persoanele cu un mod sedentar de viaţă.

Boala hemoroidală include toate manifestările clinice ale modificărilor patologice ale hemoroizilor (hemoragia, prolabarea nodulilor hemoroidali, tromboza nodulilor interni, externi etc.), însă depistarea nodulilor hemoroidali în lipsa plângerilor nu poate fi considerată boală.

Hemoroizii se manifestă prin sângerare în timpul actului de defecare, de intensitate diferită și prin prolabarea hemoroizilor interni.

Hemoroizii pot fi acuți sau cronici, care, de fapt, sunt diferite faze ale unei singure boli. Pot fi depistați hemoroizi interni, externi, în funcție de elementul dominant și hemoroizi combinați.

  • Hemoroizii acuți (tromboza hemoroizilor) presupum creșterea în dimensiuni, edemul hemoroizilor și apariția durerilor în anus, de multe ori acestea fiind foarte intense. De obicei, aceste acuze îl determină  pe pacient se adreseze pentru prima dată la specialist. Adresarea precoce la un medic specialist și tratamentul adecvat soluționează cazul in 4-6 zile. În cazuri severe se pot dezvolta modificări necrotice ale țesutului perianal, cu declanșarea unei perirectite purulente (abscese în zona perianală).
  • Hemoroizii cronici se manifestă de regulă prin sângerari episodice, îndeosebi la defecare. Sângerarea este, de obicei, primul semn al bolii, iar în următorii 5-8 ani apare prolapsul hemoroizilor. La început, pacientul îl poate reduce cu ușurință printr-o simplă contracție a mușchilor anali. Ulterior, tonusul muscular scade, iar nodulii necesită o reducere manuală.

Tratamentul hemoroizilor 

În funcție de caracteristicile individuale ale pacientului și de gradul afecțiunii, medicul proctolog alege cea mai potrivită metodă de tratament:

  • Tratamentului conservator: prescrierea unui regim alimentar, limitarea activității fizice și prescrierea de medicamente, care au o acțiune de reducere a edemului, normalizarea microcirculaţiei în plexul hemoroidal, ameliorarea durerii.
  • Tratamentul minim invaziv: ligaturarea hemoroizilor interni cu inele de latex. Procedura se efectuează ambulator, nu necesită anestezie, iar costurile sunt minime.
  • Tratamentul chirurgical: este aplicat în tromboza de hemoroizi externi și se realizează cu anestezie locală. În acest caz se efectueaza atât îndepărtarea izolată a maselor trombotice, cât și excizia întregului nodul trombozat. La Medpark se realizează atât operația clasică de hemoroidectomie, cât și operația prin procedeul Longo cu spitalizarea de o singură zi.

Metoda chirurgicală revoluționară a lui Longo

Doctorul Antonio Longo, de la Spitalul Universitar din Palermo, a elaborat în anul 1993 o metodă nouă, aproape nedureroasă, de tratare a hemorizilor. În prezent, aceasta este metoda de bază aplicată în țările UE.

Metoda lui Longo, spre deosebire de cea clasică, nu se realizează prin porțiunea externă a rectului (care are multe terminații nervoase), ci cu câțiva centimetri mai sus, unde mucoasa rectală nu este atât de sensibilă. Intervenția prin metoda lui Longo se efectuează cu anestezie epidurală sau generală ușoară și durează circa 15-20 de minute. Pacientul operat poate fi externat într-o singură zi, iar în decurs de aproape o săptămână se poate întoarce la activitățile obișnuite (în comparație cu 3 săptămâni în cazul operaþiei clasice).

Necesitatea intervenției și metoda chirurgicală poate fi stabilită doar împreună cu medicul proctolog. 

Când este necesară consultația medicului proctolog?

Mulți dintre pacienți ezită să apeleze la un medic proctolog, din timiditate sau lipsă de informare, dar examinarea la timp este vitală, mai ales dacă faci parte din categoriile de risc sau observi unele simptome îngrijorătoare. Ai nevoie de consultaţia proctologului, în cazul în care există cel puțin unul dintre următoarele simptome:

  • Eliminări de sânge, mucozitaţi şi/sau puroi din canalul anal;
  • Apariția durerii în regiunea anala in timpul defecarii și în afara acesteia;
  • Senzaţii de greutate si disconfort în perineu;
  • Prolabarea și/sau apariția unor formaţiuni în zona perianală;
  • Balonare și dureri abdominale;
  • Constipație, diaree, meteorism, dificultăți la defecare;
  • Scăderea inexplicabilă a masei corporale, lipsa sau pierderea poftei de mâncare;
  • Vârsta de peste 50 de ani, mai ales în cazul în care rudele au o boală malignă, nu numai a
  • intestinului.

În special trebuie să alerteze eliminarea permanentă de sânge, impulsul permanent de defecație, constipația alternând cu diareea, pierderea în greutate, starea generală de slăbiciune.

Rețineți! Adresarea precoce la specialist va preîntâmpina complicațiile și dezvoltarea unor boli severe în această zonă, inclusiv maladiile oncologice.

Programează-te acum pentru o consultație la medicul proctolog la 022 40 00 40 (disponibil 24/24).

De ce să alegi Proctologia Medpark:

  • echipă medicală experimentată;
  • realizarea investigațiilor complexe;
  • stabilirea diagnosticului cu o mare exactitate;
  • aplicarea tratamentelor conservatoare de ultimă oră;
  • efectuarea procedurilor minim invazive, fără spitalizare;
  • intervenții chirurgicale sigure, prin metode moderne și cu timp minim de recuperare;
  • eficienţa şi calitatea tratamentelor.

La Medpark ai parte de soluțiile care ți se potrivesc, deoarece noi oferim în același loc și în cele mai bune condiții: consultaţii de specialitate, investigaţii imagistice şi de laborator, proceduri minim invazive, intervenţii chirurgicale și tratament spitalicesc.

CHIRURGIA DE 1 ZI LA MEDPARK – OPERĂM RAPID ȘI BINE!

Spitalul Internațional Medpark face marele salt și pune în aplicare „Chirurgia de 1 zi” – un trend mondial ce asigură restabilirea rapidă a pacientului și care este aplicat cu succes în clinicile de top din occident. Această metodă inovativă de tratament nu-ți va fura mai mult de o zi din programul încărcat şi pre-supune intervenții chirurgicale simple, cu multiple avantaje pentru pacient: reducerea complicațiilor și re-facere rapidă, cicatrici minime, confort fizic şi psihologic.

Fă o programare acum la medicul chirurg, contactându-ne la 022 40 00 40 (disponibil 24/7) sau la Recepția Medpark. Pentru mai multe detalii despre chirurgia de 1 zi la Medpark, accesează LINKUL.

Avertisment! Numărul bolnavilor de cancer s-ar putea dubla curând

Tot mai multe cazuri de cancer. Potrivit chirurgului clujean Patriciu Achimaș Cadariu, este esențial să ne pregătim încă de acum pentru o creștere rapidă a numărului de îmbolnăviri, pe fondul îmbătrânirii populației și a unui stil de viață nesănătos, accentuat de o monitorizare deficitară a pacienților din grupurile de risc. Declarațiile au fost prezentate de Actual de Cluj, scrie doctorulzilei.ro.

Patriciu Andrei Achimaș-Cadariu este specializat în obstetrică-ginecologie și a deținut funcția de ministru al sănătății în guvernul Dacian Cioloș. Este conferențiar universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” și doctor în științe medicale.

„Evit să fac previziuni alarmiste, dar este posibil ca volumul de pacienți, în special în domeniul cancerului, să crească cel puțin dublu în viitor. Referitor la afecțiunile cardiovasculare, nu fiind expert în acest domeniu, cred că ar fi indicat să consultăm opinia colegilor, dar cu siguranță ne putem aștepta la o creștere semnificativă a numărului de pacienți”, a subliniat deputatul clujean, potrivit G4media.ro. 

El consideră că, pe lângă implementarea unor strategii coerente, este necesară construirea de noi spitale, îmbunătățirea pregătirii personalului medical și, mai ales, promovarea educației sanitare.

Medicul a precizat că un aspect fundamental este educația. Pentru a preveni problemele majore de sănătate, este esențial să învățăm că este necesar să ne prezentăm regulat la medic. În unele țări, cei care nu se prezintă riscă să nu beneficieze de decontarea unor tratamente. De asemenea, ar fi benefic să învățăm despre efectele nocive ale fumatului, despre faptul căm nu este recomandat decât în cantități moderate – totuși, etanolul în sine este un agent toxic, și despre importanța activității fizice, precum și despre menținerea unui indice de masă corporală sănătos.

În loc să adoptăm o alimentație echilibrată, bazată pe consumul de fructe și legume, este tentant să îi oferim copilului un pumn de ciocolată să o ia cu el la școală și să scăpăm de grija mesei sale. În loc să ne dedicăm timpul copilului pentru activități în aer liber sau pentru practicarea unui sport, nu este mai simplu să ne lăsăm copilul în fața televizorului sau să petrecem timp inactiv pe canapea?

Acestea sunt aspecte care țin, în cele din urmă, de bun simț. Da, viața modernă s-a schimbat radical într-un timp foarte scurt, iar din perspectivă antropologică, suntem aproape de momentul în care pentru a ne hrăni, oamenii alergau kilometri întregi în fiecare zi și consumau cantități reduse de alimente. Această schimbare s-a produs cu rapiditate.

Guvernul a aprobat acțiunile necesare pentru reducerea mortalității prin cancer și susținerea pacienților diagnosticați cu această boală cruntă

Executivul a aprobat, la inițiativa Ministerului Sănătății, Planul de acțiuni pentru perioada 2024-2025 privind implementarea Programului național de control al cancerului pentru anii 2016-2025.

Planul stabilește acțiuni concrete în vederea depistării precoce și controlul cancerului, precum și accesul la servicii calitative de diagnostic, tratament și îngrijire continuă a pacienților cu maladii oncologice.

În ultimele decenii se constată o creștere a indicilor morbidității şi mortalității prin cancer în lume, inclusiv în Republica Moldova. Anual sunt înregistrate circa 10.000 cazuri de tumori maligne la nivel național, acestea ocupând locul doi printre principalele cauze de deces dintre bolile netransmisibile.

Maladiile oncologice au rate de vindecare ridicate atunci când sunt depistate precoce și tratate conform celor mai bune practici internaționale.

Astfel, documentul de politici urmărește reducerea mortalității prin cancer cu 7% la nivel național până în anul 2025, prin modernizarea și fortificarea serviciilor de diagnosticare a pacienților cu maladii oncologice, actualizarea și extinderea listei naționale de medicamente oncologice esențiale, dezvoltarea serviciilor paliative şi a celor de reabilitare pentru pacienții oncologici.

Următoarea pandemie ar putea fi cauzată de virusul gripal

Următoarea pandemie ar putea fi cauzată de virusul gripal, avertizează oamenii de ştiinţă, scrie „The Guardian“. Un sondaj internaţional, care va fi publicat weekendul viitor, va dezvălui că 57% dintre experţii de top în boli cred acum că o tulpină de virus gripal va fi cauza următorului focar global de boli infecţioase mortale, scrie adevarul.ro

Convingerea că gripa este cea mai mare ameninţare pandemică din lume se bazează pe cercetări îndelungate care arată că evoluează şi suferă mutaţii constant, a declarat Jon Salmanton-García de la Universitatea din Köln, care a efectuat studiul.

„În fiecare iarnă apare gripa”, a spus el. „Aţi putea descrie aceste focare drept mici pandemii. Sunt mai mult sau mai puţin controlate, deoarece diferitele tulpini care le provoacă nu sunt suficient de virulente – dar situaţia nu va fi întotdeauna la fel”, a precizat el. Detaliile sondajului – care a implicat contribuţia a 187 de oameni de ştiinţă – vor fi dezvăluite la congresul Societăţii Europene de Microbiologie Clinică şi Boli Infecţioase (ESCMID) de la Barcelona, weekendul viitor.

Următoarea cauză cea mai probabilă a unei pandemii, după gripă, este probabil un virus – denumit Boala X – care este încă necunoscut ştiinţei, potrivit a 21% dintre experţii care au luat parte la studiu. Ei cred că următoarea pandemie va fi cauzată de un microorganism care nu a fost încă identificat, care va apărea din senin, la fel cum s-a întâmplat şi cu virusul SARS-CoV-2, cauza COVID-19, atunci când a început să infecteze oamenii în 2019.

Aviara îngrozește oamenii de știință

Săptămâna trecută, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a exprimat temeri cu privire la răspândirea alarmantă a tulpinii de gripă H5N1, care provoacă milioane de cazuri de gripă aviară pe tot globul. Acest focar a început în 2020 şi a dus la moartea sau uciderea a zeci de milioane de păsări de curte şi, de asemenea, a ucis milioane de păsări sălbatice.

Cel mai recent, virusul s-a răspândit la specii de mamifere, inclusiv la bovine domestice, care sunt acum infectate în 12 state din SUA, sporind şi mai mult temerile cu privire la riscurile pentru oameni. Cu cât virusul infectează mai multe specii de mamifere, cu atât are mai multe oportunităţi de a evolua într-o tulpină periculoasă pentru oameni, a declarat săptămâna trecută Daniel Goldhill, de la Royal Veterinary College din Hatfield, pentru publicaţia Nature .

Apariţia virusului H5N1 la bovine a fost o surpriză, a adăugat virologul Ed Hutchinson, de la Universitatea Glasgow. „Porcii se pot îmbolnăvi de gripă aviară, dar până de curând bovinele nu au făcut-o. Au fost infectaţi cu propriile lor tulpini ale bolii. Deci apariţia H5N1 la vaci a fost un şoc.

Înseamnă că riscurile ca virusul să pătrundă în tot mai multe animale de fermă şi apoi de la animalele de fermă la oameni devin din ce în ce mai mari. Cu cât virusul se răspândeşte mai mult, atunci şansele ca acesta să sufere mutaţii, astfel încât să se poată răspândi la oameni, cresc şi cresc”, a avertizat el.

Iar unele lecţii despre prevenirea răspândirii bolilor au fost uitate de la sfârşitul pandemiei de COVID, a remarcat Salmanton-García.

„Oamenii au reînceput să tuşească în palmă şi apoi să dea mâna cu alte persoane. Purtarea măştii a dispărut. Ne întoarcem la vechile noastre obiceiuri proaste. S-ar putea să ajungem să regretăm asta”, a avertizat el.

Partenerii noștri
Author Medpark
Adresa: str. Andrei Doga, 24
Tel.: (+373) 22 40 00 40
Email:info@medpark.md
Facebook: https://www.facebook.com/Medpark.Hospital/?fref=ts
O mămică de 24 ani a murit la o lună după ce a început să ia pastile de slăbit
Articolul anterior
Dezmințire, Air Moldova: ”Avionul care zbura spre Moscova, nu a fost lovit de fulger în timpul furtunii din acea zonă”
Articolul următor