Planta care îți face sânii mai fermi!

prima imagineEste o plantă foarte aromată, ce simbolizează vitalitatea. Frunzele acesteia se folosesc atât la aromatizarea salatelor și sosurilor, cât și a lichiorurilor și dulcețurilor. Dacă până acum nu foloseai mărar în alimentație, atunci trebuie să vezi multiplele beneficii a acestei plante minune.

separator

1. Te scapă de kilogramele în plus

Mararul este recomandat în regimurile pentru slăbit datorită proprietăţilor sale diuretice. Acesta are capacitatea de a uniformiza abdomenul și de a acționa asupra depunerilor de grăsime în zonele celulitice.

hfghfh2. Fortifică sistemul osos

Semințele de mărar au cea mai mare concentrație de calciu din toate plantele. Acest mineral este necesar în special pentru menținerea echilibrului acido-bazic din organism, tonifierea mușchilor, susținerea calității oaselor, a țesuturilor și pentru prevenirea osteoporozei.

3. Calmează durerile abdominale și le ameliorează pe cele menstruale

Mărarul stimulează toate funcțiile intestinale și are un puternic efect antispastic. Acesta conține flavonoide, substanțe cu acțiune asemănătoare estrogenului, numite fitoestrogeni. Aceste substanțe echilibrează nivelul hormonilor feminini, de aceea, consumul cu regularitate a mărarului reduce durerile și nervozitatea din timpul ciclului.

105943387

marar4. Are efect anti-cancerigen

Mărarul conține între 2,5-4% ulei volatil, calciu, potasiu, fier, magneziu, vitaminele A, B și C. Uleiul volatil din componența mărarului conține între 40-60% carvonă, un antioxidant cu puternic efect anti-cancerigen.

marar-proprietati25. Sâni mai fermi

Estrogenul din mărar este responsabil de creșterea naturală a sânilor. Potrivit nutriționiștilor, o cură cu tinctură din semințe de mărar, timp de 20 de zile accentuează fermitatea sânilor și îi remodelează. Totodată, estrogenul din mărar încetinește procesul de îmbătrânire a sânilor.

Contraindicaţii!

În timpul sarcinii, uleiul din mărar poate fi toxic pentru făt, de aceea nu este recomandat femeilor gravide și celor care alăptează.

Să avem sănătate!

Text: Sorina Țurcanu

Pantalonii din piele – piesa de rezistență în garderoba fashionistelor!
Articolul anterior
Soțiile Miniștrilor
Articolul următor
Alte articole interesante