Planta medicinală care te ajută în tratarea psoriazisului și erupțiilor cutanate

Una dintre plantele cu efecte medicinale miraculoase a obținut de-a lungul timpului un renume redutabil în cosmetologie și tratamentul anumitor boli interne. Este vorba despre Aloe Vera, unul dintre remediile naturiste cu putenice proprietăți antiinflamatorii, cicatrizante, detoxifiante și antibacteriene, care ajută la tratarea problemelor pielii precum eczemele şi psoriazisul.

separator
wasd

În scopuri teraputice, se folosesc atât seva cât şi gelul frunzelor de aloe vera, seva se scurge când se taie frunza, iar gelul provine din celulele bogate în mucilagiu din miezul frunzei. Aloe Vera este planta pe care trebuie neapărat să o ai în casa ta.

În acelaşi timp, aloe vera normalizează tranzitul intestinal, combate procesul inflamator al mucoasei stomacului și cavității bucale. Planta de aloe este o sursă bogată de minerale precum calciu, fier, kaliu, crom, magneziu, mangan, cupru si zinc, dar conține și vitamina A, B, C, E şi acid folic.

Indicațiile externe de utilizare a plantei aloe vera: eczeme, dermatite, ulceraţii, psoriazis, arsuri solare, acnee, fisuri anale, hemoroizi. Intern, aloe vera se folosește în hiperglicemie, constipație, gastrită.

Gelul de aloe vera calmează durerile și umflăturile provocate de muşcăturile de insecte, ameliorează acneea şi tratează arsurile solare, minimizează ridurile, cicatrizează tăieturile mici şi zgârieturile, datorită efectului regenerant asupra pielii.Collage

Datorita proprietatiilor medicinale, aloe vera este un bun tratament împotriva psoriazisului și a erupțiilor cutanate, scrie secretele.com. Iată ce trebuie să faci. Ia o bucată din plantă, rupe-o pe jumătate și aplică gelul care se scurge din ea direct pe zona afectată.

Iată ce mai poți face cu aloe vera :

1. Folosește gelul în calitate de demachiant. Acesta acționează ca un agent de răcire și calmează pielea.

2. Cel mai bun balsam de păr. Aplică gelul de aloe vera pe păr și masează ușor. Lasă să acționeze timp de 2 minute și apoi clătește.

3. Adaugă aloe vera la șampon pentru a avea un păr strălucitor.

4. Tratează acneea. Aloe vera reduce inflamația și tratează acneea, datorită proprietăților sale antiinflamatorii.

5. Calmează gingiile umflate.

6. Aloe vera este eficient în tratamentul herpesului, eczemelor, dermatitei și alergiilor pielii.

7. Arsuri solare.

8. După bărbierit.

Aloe vera este contraindicată copiilor mici, femeilor însărcinate sau care alăptează (poate provoca malformații fetale sau chiar avort spontan, potrivit csid.ro), în afectiuni ale rinichilor sau ficatului. Administrată intern o perioadă mai lungă de timp aloe vera poate provoca crize de colită, iritații ale pielii. Planta se administrează cu precauție în sângerări uterine.

În cazul persistenței semnelor clinice de erupție cutanată este recomandată consultația medicului specialist.

Accident la Poșta Veche cu implicarea unui microbuz de rută. Doi oameni au ajuns la spital
Articolul anterior
Persoane publice în rol de modele la Fashion Soirée Resort Collections 2017
Articolul următor
Alte articole interesante