Plante care ajută în afecțiunile glandei tiroide

Tiroida este un organ esenţial al corpului, orice dezechilibru în buna ei funcţionare îţi afectează întregul organism.

separator

Glanda tiroidă are numeroase funcţii, printre acestea numărându-se:

  • Repararea sistemului osos
  • Stimulează funcţia cerebrală
  • Transformă alimentele în energie pentru organism
  • Reglarea ciclului menstrual
  • Contribuie la sintetizarea proteinelor de către celule
  • Transformă beta-carotenul în vitamina A
  • Transportul electroliţilor către zonele din corp unde este nevoie de ei

Urzica

Înţepătoarea urzică este recomandată atât celor care suferă de hipotiroidism, cât şi celor care au hipertiroidism, ce survine mai ales în cazurile declanşate de lipsa de iod în organism. Se poate prepara ceai de urzică, o cană pe zi fiind un prim pas pentru a asigura buna funcţionare a tiroidei.

Echinacea

Se ştie că echinacea este cea care întăreşte sistemul imunitar, însă ea este de folos şi la cei la care glanda tiroidă produce un exces de hormoni. Rădăcina de echinacea este cea mai eficientă în această situaţie. Din rădăcina de echinacea se poate prepara ceai, iar rezultatele nu se vor lăsa aşteptate.

Seminţe de in

Este cel mai la îndemână leac pentru a asigura buna funcţionare a glandei tiroide. Sunt recomandate şi pentru tractul digestiv deoarece sunt bogate în fibre şi scad riscul de constipaţie sau cel de a face cancer la colon. 1 linguriţă de seminţe de in pe zi îţi protejează tiroida.

Lemn-dulce

O plantă mai puţin cunoscută la noi, dar cu efecte terapeutice recunoscute încă din cele mai vechi timpuri. Lemnul dulce este benefic pentru cei cărora glanda tiroidă le funcţionează mai lent. Un simptom comun al hipotiroidismului este oboseala cronică. De asemenea, lemnul dulce scade riscul de cancer la tiroidă.

Primula

Această floare nu înfrumuseţează doar grădinile, ci uleiul obţinut din ea este un adevărat elixir pentru glanda tiroidă. Este recomandat de asemenea pentru a stimula activitatea glandei tiroide şi ameliorează simptomele altor probleme asociate cu hipotiroidismul, cum ar fi menstruaţia abundentă şi căderea părului.

Sursa: www.doftoria.ro

Demi Lovato a vorbit deschis despre corpul său și nu-și mai ascunde celulita
Articolul anterior
Designerul Cătălin Botezatu, operat de urgență în Turcia: ,,Am trecut pe lângă moarte. Am oprit cancerul”
Articolul următor
Alte articole interesante