Primul ajutor în răguşeală şi tuse

Simţi că ai gâtul uscat, senzaţie de usturime, iritaţie, arsură şi disconfort în gât, te răpune un val de oboseală şi frig, iar vocea ta devine mai groasă după care pierde treptat în intensitate? Este evident! Răguşeala a pus stăpânire pe glasul tău şi trebuie urgent să o învingi. Din momentul în care simţi că îţi pierzi vocea este bine să iei toate măsurile pentru a te vindeca cât mai rapid.

separator

cum-sa-scapi-de-raguseala-fara-medicamenteFrigul, umezeala, răceala, expunerea la virusuri, curentul rece, praful, inhalarea aerului poluat, fumul de ţigară sunt doar o parte dintre factorii ce declanşeaza răguşeala şi tusea.

Răguşeala este cel mai comun semn de afectare a laringelui

Localizat între faringe şi trahee, laringele este porţiunea căilor respiratorii pe care sunt situate cor­zile vocale, responsabile de producerea vocii. De aceea, răguşeala, adică schimbarea vocii (numită disfonie), sau chiar dispariţia acesteia (afonia), însoţită ocazional de tuse ori durere în gât, repre­zin­tă cel mai frecvent simptom al unui proces inflamator la acest nivel.

anatomia-laringelui1Una dintre cele mai frecvente cauze ale răguşelii este laringita acută, o afecţiune manifestată prin inflamaţia corzilor vocale, de obicei de etiologie virală (expunerea la adenovirusuri, paragripă şi virusuri gripale poate declanşa apariţia răguşelii).

Şi laringita cronică este însoţită de disfonie, adică pierderea constantă a vocii pe o durată mai mare de 3 săptămâni, şi este provocată de:

-expunere la fum (mai ales fumul de ţigară), frig, umezeală;

-substanţe chimice sau alergeni;

-infecţii intercurente virale, bacteriene sau fungice;

-reflux gastroesofagian, afecţiuni tiroidiene;

-prezenţa riscului profesional.

Cântăreţii, pedagogii, oratorii, crainicii radio şi de televiziune activează în domenii ce comportă risc înalt de afectare a laringelui şi corzilor vocale. De aceea, aceste categorii de angajaţi trebuie să aplice toate măsurile necesare de profilaxie şi vindecare rapidă a inflamaţiei coardelor vocale.

Ce măsuri să iei în caz de răguşeală şi tuse

Dacă suferi de răguşeală, tuse şi dureri în gât este potrivit:

-să îţi acoperi gura cu mâna, atunci când tuşeşti sau strănuţi;

-să consumi mai multe lichide calde, fructe şi supe în cursul zilei;

-să eviţi băuturile prea fierbinţi, care îţi fac mai rău;

-să nu îţi expui organismul fumului de ţigară şi încăperilor uscate, lipsite de umiditate;

-trebuie să ştii că în caz de răguşeală este recomandat să nu recurgi la un tratament cu antibiotice fără prescripţie medicală.

În caz de răguşeală şi tuse, remediile naturiste sunt preparate de prim ajutor

Pentru că atunci când ai gâtul şi corzile vocale inflamate şi suferi de răguşeală şi tuse ai nevoie de un remediu care să îţi combată procesul inflamator la nivelul mucoasei, dar şi care să manifeste o acţiune protectoare, calmanta, emolientă, regenerantă şi antibacteriană asupra acesteia, extractul de lichen de Islanda este exact pe măsura necesităţilor tale.

Cetraria Islandica (sau denumirea populară de muşchi de piatră, lichen de Islanda, muşchi de munte) este o plantă cu înalte proprietăţi antiinflamatoare, regenerante, protectoare şi antibacteriene asupra mucoasei gâtului şi corzilor vocale şi te ajută să scapi rapid de răguşeală şi tuse.

Preparatul medicamentos ISLA conţine extract de lichen de Islanda şi manifestă acţiune emolientă, antiinflamatoare, expectorantă, calmantă, regenerantă şi antibacteriană asupra mucoasei bronhiilor, laringelui şi gâtului.

51rhft4poyl-_sx300_ql70_Ce conţine Isla?

Isla conţine extract de lichen de Islanda. Planta este bogată în:

– glicani, precum lichenina și izolehinina – care posedă proprietăţi mucilaginoase, antiinflamatoare, antitusive. Lichenina şi izolehinina protejează mucoasa contra iritaţiei şi inflamației, formând pe aceasta o peliculă protectoare;

–  acid lichenic (acidul usnic) – acesta are activitate antibacteriană contra stafilococilor, streptococilot, micobacteriilo;

-taninuri, ce manifestă acțiune regenerantă și bactericidă;

-polizaharide, care acoperă mucoasa tractului respirator superior, o hidratează şi o protejează contra acţiunii factorilor externi nocivi, cum ar fi aerul uscat din clădirile rezidențiale sau birourile cu un nivel de umiditate scăzut, ceea ce pune în dificultate buna funcţionare a corzilor vocale.

Cum acționează Isla?

Eficienţa preparatelor Isla în vindecarea inflamaţiei mucoasei tractului respirator se bazează pe activitatea antimicrobiană și proprietățile imunostimulatoare ale extractului vegetal de lichen de Islanda, conţinut în Isla.

Isla elimină cauzele inflamaţiei gâtului și a corzilor vocale, hidratează, protejează mucoasa respiratorie şi înlătură inflamaţia, iritaţia, senzaţia de arsură, disconfortul şi uscăciunea de la nivelul gâtului şi laringelui.

Isla acţionează inclusiv în scop profilactic şi protejează corzile vocale contra acţiunii factorilor nocivi de mediu, factorilor profesionali de risc, inclusiv în timpul vorbitului şi activităţilor sportive intense, previne inflamaţia mucoasei respiratorii în sezonul răcelilor şi a gripei.

Când se administrează Isla?

-În scop profilactic Isla se administrează de către cei care comportă risc crescut de inflamaţie şi iritaţie a gâtului şi corzilor vocale (cântăreţi, oratori, profesori, crainici TV, persoane care muncesc în spaţii poluate, birouri uscate, lipsite de umiditate, precum cele cu aer condiţionat, inclusiv încălzite pe timp de iarnă, fumătorilor etc);

-În tratamentul răguşelii, tusei, iritaţiilor şi durerilor de gât, din primele ore, zile de manifestare a semnelor, pentru a preveni dezvoltarea complicațiilor laringitei, faringitei, amigdalitei, bronşitei.

Avantajele preparatului Isla

sss– Isla conține 80 mg extract apos de Cetraria Islandica (mușchi de Islanda), fiind disponibil în două forme farmaceutice: Isla-Moos şi Isla-Mint, care conţine în plus de muchi de Islanda şi ulei esențial de mentă. Ambele forme conțin, de asemenea, un extract de flori de salcâm;

-Isla este produs de compania germană Engelhard Arzneimittel GmbH & Co. KG;

-Isla este un remediu pe bază de plante ce confera siguranţă în administrare, fără reacţii adverse grave;

-Isla se livrează sub formă de pastile gelatinoase pentru supt şi nu răneşte mucoasa gurii și a gâtului, putând fi folosite inclusiv în timpul vorbitului;

– Isla este eficientă pentru prevenirea răcelilor.

– Preparatul poate fi administrat copiilor de la 4 ani.

– Medicamentul nu conține zahăr și coloranți!

-Isla manifestă acţiune complexă asupra mucoasei căilor respiratorii (acţiune protectoare, emolientă, antiinflamatoare, antibacterienă, regenerantă, imunostimulatoare) în caz de răgușeală, iritaţie, senzaţie de mâncărime, arsură şi durere în gât, tuse.

Preparatele Isla sunt eliberate în farmacii fără prescripție medicală și sunt la îndemâna fiecărei familii în sezonul rece!

Soluția „miraculoasă” și ieftină pentru dinți și gingii sănătoase, recomandată în momente de criză

Îngrijirea orală poate fi foarte costisitoare pentru mulți oameni ai planetei. Deși poate părea banal, o periuță și o pastă de dinți sunt lux pentru cei din colțurile sărace ale lumii. Ca să nu mai vorbim despre mersul la stomatolog. Chiar și pentru ei există o soluție ieftină și eficientă pentru a avea grijă de dantura lor, scrie presa română.

Un stomatolog britanic de top recomandă o soluție temporară pentru cei care au probleme cu dinții și gingiile și nu au acces imediat la servicii medicale: gargara cu apă cu sare. „În momentele în care accesul la îngrijirea stomatologică poate fi dificilă din cauza listelor de așteptare sau a altor limitări, menținerea unei sănătăți orale bune devine crucială. Din fericire, o practică simplă și eficientă, care vă poate ajuta să vă păstrați dinții și gingiile sănătoase este să faceți zilnic gargară cu apă sărată. Aceste remediu oferă numeroase beneficii, fiind o soluție temporară când îngrijirea dentară profesională nu este disponibilă”, a spus medicul, conform Mirror.

Stomatologul a subliniat și beneficiile gargarei cu sare făcute zilnic. „Apa sărată are proprietăți antibacteriene naturale care pot ajuta la uciderea bacteriilor dăunătoare din gură, care provoacă acumularea plăcii, ceea ce duce la diferite probleme cum ar fi carii și boli ale gingiilor”. Disconfortul cauzat de inflamația gingiilor este atenuat de această apă de gură făcută acasă, care ajută și la vindecarea rănilor bucale minore.

„Soluția salină ajută la curățarea zonei și la prevenire infecțiilor, promovând o vindecare mai rapidă”, a mai transmis doctorul. Apa sărată poate ajuta la menținerea unui nivel echilibrat al pH-ului în gură, creând un mediu mai puțin propice dezvoltării bacteriilor și acidității care pot dăuna smalțului dentar, dar și la reducerea inflamațiilor din gât.

Trecerea la ora de vară. Ce reguli trebuie respectate, conform medicilor

Cum ne afectează trecerea la ora de vară? Potrivit medicilor, lumea trebuie să conștientizeze impactul trecerii la ora de vară asupra sănătății și că este necesară ajustarea ritmului circadian, în paralel cu respectarea regulilor de somn, activitate fizică și repaus alimentar.

„E important de avut în vedere ajustarea ritmului circadian odată cu schimbarea orelor. Vorbim aici de o ajustare a eliberării de cortizol şi melatonină, în organismul fiecăruia dintre noi, care ar trebui cumva să fie eliberate într-o manieră să ne permită o viaţă sănătoasă. Cortizolul este pe de o parte un hormon care începe să se elibereze de pe la 2, 3 noaptea, în organism, începe să crească către 5, 6 dimineaţa când sunt vârfurile de eliberare de cortizol din sânge. Este un hormon care, pe de o parte, este protector pentru inimă, dar pe de altă parte, în anumite condiţii, când se asociază în creşteri excesive, poate să dăuneze, provocând hipertensiune, dislipidemie şi rezistenţă la insulină”, a spus doctorul cardiolog Ștefan Busnatu, din București, pentru news.ro.

Cardiologul a adăugat că sunt necesare cele 8 ore de somn în noaptea de sâmbătă spre duminică, atunci când ceasurile se dau cu o oră înainte.

„Ar trebui să avem 8 ore de somn în condiţii de întuneric, aşa cum se întâmpla şi înainte de schimbarea orei, pentru eliberarea optimă de melatonină şi de cortizol în organism. În afară de odihnă, mişcarea făcută în prima parte a zilei şi repaosul alimentar după o anumită oră ne pot ajuta să depăşim mai uşor perioada de trecere către ora de vară”, a menționat el.

„Cei cu depresie pot resimţi această perioadă mai dificil”

Psihologul Bianca Poptean a vorbit și ea despre consecințele privării de somn și a subliniat că persoanele care suferă de depresie sau afecțiuni cardiace pot fi mai afectate de schimbarea orei de vară.

„Cei care au diferite forme de depresie pot resimţi această perioadă mai dificil, pentru că în cazul lor tocmai această amigdală, acest centru al emoţiilor fiind deja impactat cumva, ei vor fi printre primii care vor simţi mai puternic schimbarea orei. Mai sunt şi adolescenţii, cei care pot simţi tot genul ăsta de iritabilitate, de nervozitate, nemulţumire, privarea asta de somn şi la ei, creierul fiind în dezvoltare”, a punctat psihologul.

Aceasta a mai afirmat că după schimbarea orei de vară pot apărea tulburări ale somnului, oboseală, irascibilitate, instabilitate emoţională, iar adaptarea organismului la ora de vară poate dura până la două săptămâni.

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune arterială, migrene şi dureri lombare

Persoanele care dorm cu faţa în jos, pe burtă, sunt mai predispuse la diverse probleme de sănătate, au declarat experții pentru New York Post, iar una dintre cele frecvente este durerea lombară.

„Dacă vă confruntaţi deja cu probleme la nivelul gâtului și al spatelui, dormitul în această poziție este aproape garantat că le va înrăutăți”, a explicat dr. Tony Nalda de la Scoliosis Reduction Center, referindu-se la dormitul cu faţa în jos.

Somnul în această poziţie poate face, de asemenea, mai dificilă respirația şi este mai puţin odihnitor. „Dormitul cu faţa în jos poate face mai dificilă respirația profundă, deoarece poziția comprimă diafragma”, a explicat expertul.

Un alt neajuns al acestui stil de a vă odihni este acela că se pune presiune asupra inimii şi, în timp, pot apărea afecţiuni cardiace precum hipertensiunea arterială.

„Prin apăsarea pe piept, îngreunezi circulația sângelui. Cu timpul, acest lucru crește riscul de probleme cardiace, mai ales dacă aveți deja probleme. Dacă faceţi un efort să respirați profund, acest lucru poate duce la creșterea tensiunii arteriale”, a adăugat dr. Tony Nalda.

Dormitul pe burtă a mai fost indicat drept cauză şi pentru apariţia migrenelor, dar şi a altor probleme neurologice, din cauză că presupune că o lungă perioadă de timp staţi cu gâtul răsucit.

Femeile însărcinate ar trebui, de asemenea, să evite dormitul pe burtă, deoarece această poziţie poate duce la privarea de somn, la risc crescut de naștere prematură, la un travaliu mai dureros și la depresie postpartum.

Dacă obişnuiţi să dormiţi cu faţa în jos și doriți un somn de mai bună calitate și o sănătate îmbunătățită, schimbarea poziției de dormit poate fi o soluție ușoară, potrivit Adevărul.ro.

„Dormitul pe spate sau pe o parte oferă mai multe beneficii pentru sănătate și mai puțin disconfort decât dormitul pe burtă”, scrie Fundația Sleep pe site-ul său. „De exemplu, un studiu efectuat pe persoane cu dureri de spate care dormeau pe burtă a constatat că cei care au trecut la somnul pe o parte sau pe spate au raportat semnificativ mai puține dureri”, au continuat specialiştii de la Sleep.

Totuşi, trebuie să ştiţi că dormitul pe spate, deşi menține coloana vertebrală în aliniere şi oferă o odihnă de calitate, nu este cea mai bună opțiune pentru persoanele cu apnee în somn, deoarece limba poate cădea înapoi în gât.

sursa

Prima poză cu fetița Elenei Bivol!
Articolul anterior
Care sunt cele mai murdare obiecte din hotel?!
Articolul următor