Primul ajutor în răguşeală şi tuse

Simţi că ai gâtul uscat, senzaţie de usturime, iritaţie, arsură şi disconfort în gât, te răpune un val de oboseală şi frig, iar vocea ta devine mai groasă după care pierde treptat în intensitate? Este evident! Răguşeala a pus stăpânire pe glasul tău şi trebuie urgent să o învingi. Din momentul în care simţi că îţi pierzi vocea este bine să iei toate măsurile pentru a te vindeca cât mai rapid.

separator

cum-sa-scapi-de-raguseala-fara-medicamenteFrigul, umezeala, răceala, expunerea la virusuri, curentul rece, praful, inhalarea aerului poluat, fumul de ţigară sunt doar o parte dintre factorii ce declanşeaza răguşeala şi tusea.

Răguşeala este cel mai comun semn de afectare a laringelui

Localizat între faringe şi trahee, laringele este porţiunea căilor respiratorii pe care sunt situate cor­zile vocale, responsabile de producerea vocii. De aceea, răguşeala, adică schimbarea vocii (numită disfonie), sau chiar dispariţia acesteia (afonia), însoţită ocazional de tuse ori durere în gât, repre­zin­tă cel mai frecvent simptom al unui proces inflamator la acest nivel.

anatomia-laringelui1Una dintre cele mai frecvente cauze ale răguşelii este laringita acută, o afecţiune manifestată prin inflamaţia corzilor vocale, de obicei de etiologie virală (expunerea la adenovirusuri, paragripă şi virusuri gripale poate declanşa apariţia răguşelii).

Şi laringita cronică este însoţită de disfonie, adică pierderea constantă a vocii pe o durată mai mare de 3 săptămâni, şi este provocată de:

-expunere la fum (mai ales fumul de ţigară), frig, umezeală;

-substanţe chimice sau alergeni;

-infecţii intercurente virale, bacteriene sau fungice;

-reflux gastroesofagian, afecţiuni tiroidiene;

-prezenţa riscului profesional.

Cântăreţii, pedagogii, oratorii, crainicii radio şi de televiziune activează în domenii ce comportă risc înalt de afectare a laringelui şi corzilor vocale. De aceea, aceste categorii de angajaţi trebuie să aplice toate măsurile necesare de profilaxie şi vindecare rapidă a inflamaţiei coardelor vocale.

Ce măsuri să iei în caz de răguşeală şi tuse

Dacă suferi de răguşeală, tuse şi dureri în gât este potrivit:

-să îţi acoperi gura cu mâna, atunci când tuşeşti sau strănuţi;

-să consumi mai multe lichide calde, fructe şi supe în cursul zilei;

-să eviţi băuturile prea fierbinţi, care îţi fac mai rău;

-să nu îţi expui organismul fumului de ţigară şi încăperilor uscate, lipsite de umiditate;

-trebuie să ştii că în caz de răguşeală este recomandat să nu recurgi la un tratament cu antibiotice fără prescripţie medicală.

În caz de răguşeală şi tuse, remediile naturiste sunt preparate de prim ajutor

Pentru că atunci când ai gâtul şi corzile vocale inflamate şi suferi de răguşeală şi tuse ai nevoie de un remediu care să îţi combată procesul inflamator la nivelul mucoasei, dar şi care să manifeste o acţiune protectoare, calmanta, emolientă, regenerantă şi antibacteriană asupra acesteia, extractul de lichen de Islanda este exact pe măsura necesităţilor tale.

Cetraria Islandica (sau denumirea populară de muşchi de piatră, lichen de Islanda, muşchi de munte) este o plantă cu înalte proprietăţi antiinflamatoare, regenerante, protectoare şi antibacteriene asupra mucoasei gâtului şi corzilor vocale şi te ajută să scapi rapid de răguşeală şi tuse.

Preparatul medicamentos ISLA conţine extract de lichen de Islanda şi manifestă acţiune emolientă, antiinflamatoare, expectorantă, calmantă, regenerantă şi antibacteriană asupra mucoasei bronhiilor, laringelui şi gâtului.

51rhft4poyl-_sx300_ql70_Ce conţine Isla?

Isla conţine extract de lichen de Islanda. Planta este bogată în:

– glicani, precum lichenina și izolehinina – care posedă proprietăţi mucilaginoase, antiinflamatoare, antitusive. Lichenina şi izolehinina protejează mucoasa contra iritaţiei şi inflamației, formând pe aceasta o peliculă protectoare;

–  acid lichenic (acidul usnic) – acesta are activitate antibacteriană contra stafilococilor, streptococilot, micobacteriilo;

-taninuri, ce manifestă acțiune regenerantă și bactericidă;

-polizaharide, care acoperă mucoasa tractului respirator superior, o hidratează şi o protejează contra acţiunii factorilor externi nocivi, cum ar fi aerul uscat din clădirile rezidențiale sau birourile cu un nivel de umiditate scăzut, ceea ce pune în dificultate buna funcţionare a corzilor vocale.

Cum acționează Isla?

Eficienţa preparatelor Isla în vindecarea inflamaţiei mucoasei tractului respirator se bazează pe activitatea antimicrobiană și proprietățile imunostimulatoare ale extractului vegetal de lichen de Islanda, conţinut în Isla.

Isla elimină cauzele inflamaţiei gâtului și a corzilor vocale, hidratează, protejează mucoasa respiratorie şi înlătură inflamaţia, iritaţia, senzaţia de arsură, disconfortul şi uscăciunea de la nivelul gâtului şi laringelui.

Isla acţionează inclusiv în scop profilactic şi protejează corzile vocale contra acţiunii factorilor nocivi de mediu, factorilor profesionali de risc, inclusiv în timpul vorbitului şi activităţilor sportive intense, previne inflamaţia mucoasei respiratorii în sezonul răcelilor şi a gripei.

Când se administrează Isla?

-În scop profilactic Isla se administrează de către cei care comportă risc crescut de inflamaţie şi iritaţie a gâtului şi corzilor vocale (cântăreţi, oratori, profesori, crainici TV, persoane care muncesc în spaţii poluate, birouri uscate, lipsite de umiditate, precum cele cu aer condiţionat, inclusiv încălzite pe timp de iarnă, fumătorilor etc);

-În tratamentul răguşelii, tusei, iritaţiilor şi durerilor de gât, din primele ore, zile de manifestare a semnelor, pentru a preveni dezvoltarea complicațiilor laringitei, faringitei, amigdalitei, bronşitei.

Avantajele preparatului Isla

sss– Isla conține 80 mg extract apos de Cetraria Islandica (mușchi de Islanda), fiind disponibil în două forme farmaceutice: Isla-Moos şi Isla-Mint, care conţine în plus de muchi de Islanda şi ulei esențial de mentă. Ambele forme conțin, de asemenea, un extract de flori de salcâm;

-Isla este produs de compania germană Engelhard Arzneimittel GmbH & Co. KG;

-Isla este un remediu pe bază de plante ce confera siguranţă în administrare, fără reacţii adverse grave;

-Isla se livrează sub formă de pastile gelatinoase pentru supt şi nu răneşte mucoasa gurii și a gâtului, putând fi folosite inclusiv în timpul vorbitului;

– Isla este eficientă pentru prevenirea răcelilor.

– Preparatul poate fi administrat copiilor de la 4 ani.

– Medicamentul nu conține zahăr și coloranți!

-Isla manifestă acţiune complexă asupra mucoasei căilor respiratorii (acţiune protectoare, emolientă, antiinflamatoare, antibacterienă, regenerantă, imunostimulatoare) în caz de răgușeală, iritaţie, senzaţie de mâncărime, arsură şi durere în gât, tuse.

Preparatele Isla sunt eliberate în farmacii fără prescripție medicală și sunt la îndemâna fiecărei familii în sezonul rece!

Ridichea echilibrează nivelul zahărului din organism

Ridichea te ajută în lupta cu astenia de primăvară, datorită cantităţii mari de vitamine ce le conţine. Ridichea roşie, pe care o cumperi în această perioadă, conţine carbohidraţi, vitamina C este în proporţie de 25%, vitamina B, acid folic, potasiu, magneziu şi multe alte componente ce-ţi sunt de prim ajutor.

separator
ridichii

Iată 5 motive ca să consumi ridiche:

  1. O legătură de ridiche îţi asigură o jumătate din cantitatea necesară de vitamina C.
  2. 100 de grame de ridiche conţin 14 kcal, respectiv nu există riscul că ai putea pune câţiva centimetri în jurul taliei. De asemenea, ridichea este un catalizator al schimbului de substanţe din organism.
  3. În ridiche se conţin substanţe, care ajută la echilibrarea nivelului de zahăr din organism, astfel poţi consuma ridiche, chiar dacă ai diabet.
  4. Ridichea ajută la normalizarea tensiunii arteriale şi la întărirea pereţilor vaselor sanguine, datorită conţinutului de vitamina C.
  5. Şi nu în ultimul rând, ridichea este pur şi simplu frumoasă, datorită combinaţiei de culori: roşu şi verde, simbol al renaşterii şi al vieţii.  Aceste culori sunt datorate compuşilor ce colorează legumele în culori vii precum: roşu, verde, mov, albastru; ce se numesc antocieni. Conform ultimelor studii, antocienii încetinesc multiplicarea celulelor canceroase.

Снимок

Cum să alegi ridichea?
Atunci când alegi ridichile, fii atentă ca acestea să fie tari. Dacă sunt moi, au o cantitate mai mică de vitamine şi calităţile  nutritive. Nu alege ridichea, ce are pete sau fisuri, aceasta înseamnă că deja este în putrefacţie.

Contraindicaţiile,în consumul de ridiche, sunt valabile doar pentru cei care suferă de boli ale tractului gastrointestinal, ulcer, gastrite, sau prezintă reacţii alergică la ridiche.

Pentru un ten vitaminizat
Ia câteva ridichi şi dă-le prin răzătoare, scurge sucul, iar în pulpa rămasă adaugă o lingură de ulei de măsline şi puţin amidon. Amestecă totul, până obţii o pastă cremoasă şi aplic-o pe faţă pe 5-10 minute. Atenţie! Dacă tenul îţi este uscat, nu aplica această mască.

Somnul bun și regulat adaugă ani de viață, sugerează o nouă cercetare

Un nou studiu a sugerat că un somn bun în mod regulat ar putea adăuga ani la viața ta, protejându-te de boli grave. Se știe deja că un somn bun ajută la evitarea diferitelor probleme de sănătate cardiovasculare, printre alte boli grave. Concluziile studiului indică faptul că nu este vorba doar de a dormi suficient, însă, somnul trebuie să fie de calitate și fără perioade de veghe.

Importanta somnului pentru o viata sanatoasa

Cercetarea a constatat că un somn bun și liniștit ar putea ajuta bărbații să adauge încă cinci ani la viața lor, în timp ce femeile ar putea trăi încă doi ani dacă obiceiurile lor de odihnă sunt sănătoase.

În plus, tinerii care au obiceiuri de somn decente au mai puține șanse să moară prematur, spun cercetătorii. Se știe că un somn bun ajută la evitarea diferitelor probleme de sănătate cardiovasculare, printre alte boli grave. Concluziile studiului indică faptul că nu este vorba doar de a dormi suficient, însă, somnul trebuie să fie de calitate și fără perioade de veghe, relatează The Independent.

Criteriul de măsurare a somnului bun” s-a bazat pe cinci factori: durata ideală a somnului de șapte până la opt ore, dificultatea de a adormi de cel mult două ori pe săptămână, dificultatea de a rămâne adormit de cel mult două ori pe săptămână, lipsa medicamentelor pentru somn și trezirea cu o stare de odihnă bună în cel puțin cinci zile pe săptămână. Constatările au arătat, de asemenea, că aproximativ 8% din decesele din orice cauză pot fi atribuite unor modele de somn deficitare.

Dr. Frank Qian, medic rezident de medicină internă la Beth Israel Deaconess Medical Centre din Boston, America, și coautor al studiului, a declarat: Am observat o relație clară de tip doză-răspuns, astfel încât cu cât mai mulți factori benefici pe care îi are cineva în ceea ce privește o calitate mai bună a somnului, cu atât are și o scădere treptată a mortalității din toate cauzele și a mortalității cardiovasculare.”

Dr. Qian, care este, de asemenea, cercetător clinic în medicină la Harvard Medical School, a adăugat: Cred că aceste constatări subliniază faptul că nu este suficient să dormi suficiente ore de somn. Trebuie să aveți un somn odihnitor și să nu aveți probleme în a adormi și a rămâne adormit.”

Fiecărui factor de somn variabil a fost atribuit zero sau un punct pentru fiecare. Se putea obține un maxim de cinci puncte, ceea ce indica cea mai bună calitate a somnului.

Dr. Qian a adăugat: „Dacă oamenii au toate aceste comportamente ideale de somn, este mai probabil să trăiască mai mult. Așadar, dacă putem îmbunătăți somnul în general, iar identificarea tulburărilor de somn este deosebit de importantă, am putea fi capabili să prevenim o parte din această mortalitate prematură.”

Studiul preliminar, care a fost prezentat joi la o întâlnire anuală a Colegiului American de Cardiologie, a analizat datele de la peste 172.000 de persoane care au răspuns la chestionare de somn între 2013 și 2018, în cadrul National Health Interview Survey.

Dr. Qian a spus: „Chiar și de la o vârstă fragedă, dacă oamenii pot dezvolta aceste bune obiceiuri de somn, de a dormi suficient, de a se asigura că dorm fără prea multe distrageri și de a avea o bună igienă a somnului în general, acest lucru poate fi foarte benefic pentru sănătatea lor generală pe termen lung.”

Cum poate fi ameliorat psoriazisul. Sfatul medicului

Multe persoane suferă de psoriazis. Boala afectează atât femeile, cât și bărbații. Practic, oricine poate ajunge să sufere de psoriazis, indiferent de vârstă, și nu este deloc o „simplă problemă a pielii”, așa cum cred mulți dintre noi, scrie unica.ro.

Psoriazisul nu trebuie subestimat, iar anumiți factori precum rănile la nivelul pielii, stresul, frigul, fumatul, consumul de alcool, anumite medicamente sau unele infecții precum amigdalita sau candidoza pot agrava boala. De aceea, e bine să știi totul despre ea ca să o poți ține la distanță.

Psoriazis, o afecțiune care are un impact major asupra întregului organism

Pe scurt, psoriazisul este o afecțiune autoimună cronică, în care excesul de inflamație poate provoca o serie de simptome diferite pe piele, unghii și articulații. Această boală, care se manifestă la nivelul pielii, poate avea o serie de efecte, atât fizice, cât și emoționale. Poate provoca mâncărimi, piele solzoasă în anumite părți ale corpului, stare de oboseală, durere, căderea părului, modificări ale unghiilor și poate avea un impact emoțional mare asupra persoanei afectate. Altfel spus, această afecțiune îți dă viața peste cap, dar depinde de tine să înveți să o ții sub control pentru a te bucura de o viață „blândă”.

Apa termală sulfuroasă are efect asupra psoriazisului

Din timpuri îndepărtate, persoanele cu psoriazis au luat contact cu apa izvoarelor minerale bogate în sulf, în căutarea unui leac. Astăzi, astfel de izvoare continuă să atragă pacienți. Terapia cu apă sulfuroasă poate fi un remediu natural și eficient în cazul psoriazisului, complementar terapiei farmacologice și fără efecte secundare.

Cum se ameliorează bolile de piele

De altfel, se știe că băile cu ape termale sulfuroase vindecă afecțiunile pielii, precum psoriazis, pitiriazis, eczeme, scabie, mâncărimi, acnee. Mineralele provenite din izvoarele naturale (sulf, magneziu, calciu) sunt folosite în scop terapeutic (aplicate pe leziuni) în cadrul tratamentelor balneare, iar în combinație cu proprietățile apei (temperatură, curenți, presiune etc.) sau cu nămolul prezent în zonă pot face minuni.

„Balneoterapia cu apă termală minerală bogată în sulf permite prelungirea timpilor de regresie ai bolii, reducând utilizarea terapiilor topice și sistemice în lunile următoare tratamentului în sine; toate acestea datorită capacității antiinflamatorii și antioxidante, exfoliante și antiseboreice, antifungice și antibacteriene. Acest tratament este eficient în forme superficiale, dar se văd rezultatele și în formele severe. Apele sulfuroase sunt cu siguranță un adjuvant pentru terapii farmacologice și sistemice. Apa termală minerală este un adevărat leac pentru psoriazis, mai ales că este o boală cu un curs cronic și faze acute”, spune Dr. Larisa Băloi, balneolog la Băile Herculane din România.

Rezultatul obținut? Înmuierea în apă termală (cea potrivită și recomandată de medic) – bogată în vitamine și minerale – este esențială pentru a reduce inflamația cauzată de psoriazis. Hidratarea corectă este restabilită, iar cele mai recente studii evidențiază capacitatea apei termale sulfuroase de a reechilibra compoziția microbiotei pielii.

Cât contează apa termală sulfuroasă

„Hidrogenul sulfurat din apa minerală este singurul compus al sulfului care se absoarbe în organism prin piele, plămâni și pe cale digestivă, după care este eliminat prin piele, intestin și rinichi. Căldura băilor activează circulația sangvină în cadrul țesuturilor bolnave. Astfel, ajută la resorbția lor, precum și la producția de anticorpi”, adaugă medicul balneolog.

Prima poză cu fetița Elenei Bivol!
Articolul anterior
Care sunt cele mai murdare obiecte din hotel?!
Articolul următor