Privește-ți unghiile și află de ce boală suferi

Ai unghiile fragile și exfoliate? Sau de ceva vreme și-au făcut apariția niște pete albe pe unghii? Ei bine, aspectul mâinilor poate spune multe despre sănătatea ta: de la lipsa de vitamine și minerale până la boli de ficat sau alergii alimentare.

separator
Capture

Unghiile fragile, care se exfoliază și se rup ușor indică faptul că ficatul tău are mare nevoie de ajutor, precizează dr. Gillian McKeith, autoarea volumului „Ești ceea ce mănânci”, potrivit adevarul.ro. De asemenea, unghiile casante pot semnala o lipsă de calciu, zinc, deficiențe de acizi grași esențiali sau un nivel scăzut de acid în stomac. Nutriționista britanică sugerează persoanelor care se confruntă cu aceste probleme să mănânce brocoli, varză, cereale integrale, cicoare, toate tipurile de semințe și alge nori. Aceste alimente ajută la compensarea carențelor alimentare. „Beți două căni de ceai de urzică pe zi. Ceaiul de urzică este considerat un remediu miraculos în furnizarea substanțelor nutritive necesare organismului”, susține dr. McKeith.

Petele albe pe unghii reprezintă semnalul clasic al deficienței de zinc. Analizele a peste 80% dintre persoanele care s-au prezentat la cabinetul doctorului Gillian McKeith au scos în evidență o lipsă de zinc. În momentul în care nivelul de zinc este foarte scăzut, trebuie să iei măsuri de urgență: fie începi să iei o linguriță de alge pe zi, fie un supliment cu zinc. De asemenea, este bine să mănânci semințe de dovleac și de floarea-soarelui, care sunt bogate în zinc.

Piele crăpată, degete inflamate sau palme umflate

Crăpăturile și micile vezicule pe vârfurile degetelor sunt semne ale lipsei de zinc, pe când degetele inflamate sau palmele umflate indică deficiența de vitamina B6. Soluțiile propuse de dr. McKeith sunt: Consumați din plin alimente cu un conținut ridicat de vitamine B, precum orez brun, semințe de floarea-soarelui, avocado, hrișca și legume. Beți ceai de trifoi roșu (trei căni pe zi). S-ar putea să aveți nevoie de o doză zilnică suplimentară de vitamine din complexul B.

Piele roșie și aspră pe mâini

Dacă mâinile sunt aspre și înroșite, s-ar putea să ai o lipsă de zinc, acizi grași esențiali, vitamina C și vitamina E. Pielea roșie și aspră mai poate fi un semn al intoleranței la diferite alimente. Încearcă să suplimentezi dieta cu nutrienții deficitari și fă-ți testele de sensibilitate la anumite alimente. Cele mai suspecte sunt ciocolata și grâul, care dau frecvent reacții alergice cutanate.

Copiii adoră aceste fructe, sunt o sursă bună de vitamine şi minerale
Articolul anterior
Irina Shayk face asta pentru a arăta bestial!
Articolul următor