Reduceri mari la analizele hormonale!

Oboseala cronică, depresia, irascibilitatea sunt numai câteva semne ale patologiei glandei tiroide, dar nu și unicele. Multe persoane suferă de dereglări ale glandei tiroide fără să ştie, asociind problemele de sănătate cu alte boli. De aceea, se recomandă să faci analize medicale, cel puţin o dată la trei ani, a glandei tiroide.

60660331

Tiroida este o glandă cu secreție internă implicată într- un șir de procese metabolice importante. În cazul dereglării funcției acesteia, apar  semne și simptome clinice care la rândul lor pot fi atribuite unor probleme cardiace, psihice, ginecologice, hematologice și dermatologice. Dereglările ritmului cardiac, anemia, insomnia, depresia  și căderea părului pot avea un singur substrat – patologia glandei tiroide.

Comparativ cu bărbații, femeile au mai multe șanse de a dezvolta afecțiuni tiroidiene; de asemenea, au mai multe șanse să fie diagnosticate cu depresie deoarece, din punct de vedere biologic, sunt mai vulnerabile la depresia indusă de modificările hormonale.

Persoanele predispuse la afecțiuni ale glandei tiroide:

  • Persoanele de orice vârstă care locuiesc în zone endemice pentru carență de iod;
  • Femeile aflate în perioada de menopauză;
  • Sau cele aflate în perioada sarcinii și lactației;
  • Cei cu antecedente familiale de afecţiuni tiroidiană;
  • Persoanele ce au  urmat sau urmează tratament cu medicamente ce conțin interferon și/sau ribavirină(hepatite virale), amiodaronă (aritmii cardiace), litiu (afecţiuni psihice).
tiroida-femei

Potrivit Asociaţiei Americane a Tiroidei, începând cu vârsta de 35 de ani, fiecare trebuie să își facă analizele medicale recomandate pentru a verifica prezența unei posibile disfuncții a glandei tiroide, o data la cinci ani. Persoanele care au simptomele, enumerate mai sus, sau prezintă factori de risc e bine să facă un control medical mai des. Femeile după  naștere, în primul an, trebuie să testeze  funcția tiroidei pentru a evita bolile asociate (tiroidita postpartum). În această perioadă apariția nodulilor tiroidieni benigni este frecventă, iar în ultimii ani a crescut incidența nodulilor canceroși.

Ce poate micșora riscul pentru apariția bolilor tiroidei?

  • Alimentația corectă, în zonele endemice pentru carență de iod (precum Republica Moldova)  utilizarea sării  iodate și  alimentelor  bogate în iod;
  • Practicarea sportului;
  • Evitarea stresului;
  • Excluderea noxelor și fumatului.
oferta

În concluzie, pentru o tiroidă cu funcție normală trebuie să ducem un stil de viață sănătos cu o alimentație echilibrată, să evităm toxinele şi să facem regulat analizele medicale.

Centrul medical Medexpert vine cu o ofertă  specială în luna noiembrie! Promoție pentru examinarea de laborator a hormonilor tiroidieni în perioada 1-30 noiembrie. Examinați 3 hormoni și achitați doar pentru 2. La fel beneficiați de recomandări și interpretarea rezultatelor absolut gratuit!

Centrul medical MedExpert – Analize de laborator la standarde internaționale!
Снимок
Centrul medical “MedExpert”
Adresa: str.  Gh. Asachi,  42
Tel.: +373 22 81-11-81

“Половинка” nu este povestea Corinei și a lui Costi Burlacu!
Articolul anterior
Mihaela Rădulescu dependentă de un aparat…
Articolul următor
Alte articole interesante