Remediu natural pentru picioare umflate

Picioarele umflate sau în termeni medicali numit edemul membrelor inferioare, poate apărea ocazional, ca urmare a retenţiei fluidelor în corp în sindromul premenstrual, sarcină, exces de mâncăruri bogate în sare, stilul de viaţă sedentar, efecte secundare ale unor medicamente.

separator

05-parsley-tea-swollen-legs-fb

În acelaşi timp, umflarea cronică a picioarelor poate indica probleme de sănătate mai serioase, precum insuficienţa circulaţiei venoase la nivelul picioatelor, boli hepatice, insuficienţă cardiacă, boli de rinichi, iar consultul medicului este absolut necesar în aceste cazuri.

Pătrunjelul este un diuretic natural

Pentru rezultate mai bune, ceaiul de pătrunjel se consumă călduţ, în combinaţie cu exerciţii ale picioarelor, pentru a stimula circulaţia sângelui; ridicarea membrelor în poziţie culcată deasupra nivelului inimii.

Metoda de preparare

La preparea ceaiului se folosesc rădăcinile, frunzele şi seminţele de pătrunjel, care se toacă foarte fin. Peste jumătate de cană de pătrunjel tocat se pune apă fiartă. Se lasă 5-7 minute la infuzat, apoi se strecoară compoziţia. Se poate adăuga în ceai ghimbir, lămâie sau miere.

Pătrunjelul – primele vitamine din grădina ta! Iată cât de multe conţine

Consumul de pătrunjel, este dovedit ştiinţific, poate previne numeroase boli, precum astmul bronşic,  dureririle menstruale, inflamaţii ale tractului urinar, tulburări digestive, tratează bronșita, îmbunătățește respirația, reduce valorile tensiunii arteriale şi promovează sănătatea oaselor.

Potrivit unui studiu publicat în Journal of Etnofarmacologie în 2002, „pătrunjellul acţionează ca remediu diuretic prin inhibarea pompelor de sodiu și de potasiu în rinichi, şi creșterea fluxului de urină.”

Un studiu brazilian efectuat în 2009, numit „Acţiunea diuretică şi hipotensivă  a extractului apos de semințe de pătrunjel”, de asemenea, a confirmat faptul că această plantă crește fluxul urinar și reduce în același timp tensiunea arterială.

În plus, datorită proprietăţilor sale antioxidante, pătrunjelul crud, consumat zilnic în salate, ori sub formă de suc, ajută la combaterea cancerului.

Olga Buzova și-a speriat fanii!
Articolul anterior
Anastasia Volocikova a eclipsat mireasa la o nuntă!
Articolul următor
Alte articole interesante