Scapă rapid de o infecţie a sinusurilor cu acest remediu naturist!

Infecţia la nivelul sinusurilor, cunoscută sub denumirea de sinuzită, se manifestă prin inflamaţia mucoasei sinuzurilor paranazale. Sinuzita apare frecvent în contextul unei viroze suportate, complicată de o infecţie bacteriană sau fungică. Simptomele sinuzitei sunt similare unui episod de răceală: respiraţie dificilă, nas înfundat, secreţii nazale. În plus, pot apărea dureri în zona localizării sinusurilor, uneori febră.

separator

get-rid-of-a-stuffy-nose-quickly-step-20Pe lângă recomandările medicului, poţi apela şi la remedii naturiste pentru a scăpa de infecţia sinusală. Care sunt acestea?

Remediu din ceapă pentru sinuzită

Ceapa are proprietăţi antibacteriene datorită sulfului din compoziţia sa. Pentru infecții uşoare ale sinusurilor, inhalarea mirosului de ceapă proaspăt tocată ar putea ajuta la desfundarea sinusurilor nazale. Cu toate acestea, mirosul de ceapă poate fi iritant.

Pentru a evita acest lucru, taie ceapa în felii subţiri, pune-o într-un vas cu apă clocotită şo lasă să fiarbă timp de cinci minute, după care inhalează mirosul din vas. Dacă preferi ceapa fiartă, poţi bea lichidul călduţ din vas.

vvvvHrean pentru infecţiile sinuzale

Hreanul conţine de asemenea un nivel ridicat de sulf şi manifestă proprietăţi antibacteriene, benefice în tratarea simptomelor unei infecţii sinusale. Ţine în gură câte o linguriţă de hrean proaspăt ras, până când aroma acestuia dispare.

Acest lucru ajută la uşurarea eliminării mucusului din sinusurile paranazale. Poţi înghiţi hreanul odată ce mirosul său dispare, pentru a curăţa mucusul din partea posterioară a gâtului.

646x404Remediu combinat din hrean şi ceapă

Pentru a combina proprietăţile curative ale cepei şi hreanului, fierbe cele două ingrediente într-o cantitate mică de apă. Foloseşte 1/4 ceaşcă de ceapă tocată şi 1/8 ceaşcă de hrean ras la o cană de apă, după care se fierb ingredientele pentru nu mai mult de 5 minute.

Filtrează lichidul și soarbe din el pe parcursul a cinci minute pentru a desfunda pasajele nazale. La necesitate, repetă procedura până la patru ori pe zi.

Lyasan Utiasheva a lansat încă o colecţie de haine
Articolul anterior
Tragedie într-o familie din Bacău. O mamă a încercat să îşi despartă cei doi copii, însă, a provocat moartea fetiţei
Articolul următor
Alte articole interesante