Semințele de dovleac cresc fertilitatea la femei

Cunoaștem cu toții efectele benefice ale dovleacului, în special, folosim semințele de dovleac în tratamentul antihelmintic (elimină viermii intestinali), dar puțini cunosc virtuțile uleiului din semințe de dovleac. Află care sunt beneficiile semințelor de dovleac și cum poți profita de ele.  

separator

Farmacie într-o coajă de nucă

Datorită proprietăților sale de vindecare, acest ulei mai este popular numit „farmacie într-o coajă de nucă”, deoarece conține un număr mare de substanțe biologic active: carotenoide, tocoferoli, fosfolipide, vitaminele A, E, F, C, B, B1, B2, flavonoide, acizi graşi saturaţi, acizi nesaturaţi şi polinesaturaţi.

Reglementează funcţiile sistemului de reproducere

Consumul de ulei din semințe de dovleac obținut prin presare la rece normalizează spermatogeneza şi ciclul ovarian, adică crește potența bărbaților, normalizează activitatea glandei prostatei, crește rezistența la bolile infecțioase, are efect anti-inflamator, stimulează sistemul imunitar, previne dezvoltarea inflamaței genitale; cam astea ar fi câteva din  beneficiile ce țin de reglementarea funcțiilor sistemului de reproducere.

Crește fertilitatea la femei

Deoarece conține zinc, uleiul din semințe de dovleac este important pentru menținerea optimă a nivelului de hormoni reproductivi, indicat în tulburări hormonale sau de comportament la adolescenți. Bogat în vitamina E și substanțe cu efect de stimulare a activității hormonale (proprietăţi afrodisiace), în cazul femeilor, crește fertilitatea. Mai este recomandat ca adjuvant în bolile venerice și în tulburările de menopauză.

Cum folosești uleiul în bucătărie

Toată lumea este obişnuită cu folosirea uleiului de măsline sau a celui de floarea soarelui în prepararea bucatelor, dar poți diversifica gustul şi aroma mâncării prin utilizarea uleiului obținut din seminţe de dovleac, care are un gust foarte bun şi aromat şi se combină de minune: cu oţetul balsamic în salate, condimentează preparatele din orez şi carne (se adaugă la sfârşit pentru a nu distruge proprietăţile vindecatoare) și dă un gust neobişnuit şi unic desertului.

Poți consuma şi seminţe neprăjite de dovleac (câte 20 seminţe pe zi,  înaintea mesei de prânz) care au aceleaşi proprietăţi ca şi uleiul, în plus, îți va liniști foamea şi astfel vei asigura necesarul de zinc pentru întreaga zi.

Poți face magie în bucătărie, gătind sănătos și gustos!

 

Trucuri pentru gambe seducătoare la orice vârstă!
Articolul anterior
De ce te îngraşi în weekend
Articolul următor
Alte articole interesante