Sucul de corcoduşe reduce pofta de mâncare!

Corcoduşele sunt fructe de mici dimensiuni, însă conţin foarte multe vitamine şi microelemente. Acestea abundă în vitamina C, cupru, kaliu, vitamina A, K, vitaminele grupului B, magneziu, fier. Fructele se consumă în stare proaspătă, în calitate de gustări.

separator

CollageCorcoduşele sunt o sursă importantă de vitamina C

Ştiai că 100g de corcoduşe conţin nu mai puţin de 345 UI de vitamina A şi 9,5g de vitamina C, esenţiale pentru a proteja vedereai? Aceste vitamine sunt importante şi pentru menţinerea sănătăţii şi elasticităţii pielii.

Corcoduşele conţin 46 de kcal la 100g produs. În compoziţia acestora se mai găseşte acid folic, riboflavină, vitamina K, seleniu, magneziu, fier. Ce rol au asupra sănătăţii?

Oferă protecţie cardiovasculară

Corcoduşele sunt bogate în magneziu, potasiu, dar şi antioxidanţi, care ajută la buna funcţionare a inimii. Fructele sunt utile pentru reducerea nivelului de colesterol „rău” în sânge. Antioxidanţii conţinuţi de corcoduşe sunt importanţi, pentru că ajută la protejarea vaselor de sânge, le păstrează elasticitatea şi scad riscul de accident vascular cerebral.

Previn infecţiile respiratorii

Aceste fructe sunt utile şi în prevenirea afecţiunilor respiratorii, precum virozele, laringita, faringita, datorită vitaminei C, care are rol protector şi întăreşte sistemul imunitar, tinând la distanţă răcelile şi gripa.

Mirabellen

Reduc efectele negative ale stresului asupra organismului

Corcoduşele înlătură stările de iritabilitate datorită seleniului şi magneziului. Acestea reduc efectele stresului şi anxietăţii. De asemenenea, cresc capacitatea de concentrare a creierului şi tonusul organismului.

Persoanele care suferă de anemie, pot să consume regulat corcoduşe, întrucât acestea sunt bogate în fier şi vitamina C, care ajută la asimilarea fierului din alimente. Carenţa de fier conduce la apariţia anemiilor hipocrome.

Reduc riscul de cancer

Pentru că sunt bogate în antioxidanţi, care luptă cu radicalii liberi în organism, corcoduşele protejează împotriva apariţiei cancerului. Cele de culoare roşie au un conţinut mai mare de licopen şi flavonoizi cu rol antiinflamator. Antioxidanţii reduc şi procesul de îmbătrânire a pielii şi formarea ridurilor.

14161-1w600h600_Plum_And_Grapefruit_Nectar_Bernard_LoiseauPoţi să le consumi în regimul de slăbire

Corcoduşele au un conţinut ridicat de apă şi puţine calorii, fiind de ajutor în curele de slăbire. Dacă le consumi sub formă de suc proaspăt, băut între mese, ajută la reducerea poftei de mâncare.

Totodată, datorită conţinutului de vitamine B, fructele ajută la metabolizarea mai rapidă a grăsimilor, iar fibrele conţinute de corcoduşe ajută la stimularea şi reglarea tranzitului intestinal. În plus, vitamina C uşurează folosirea grăsimilor, în calitate de material energetic, de către muşchi.

Persoanele care suferă de aciditate gastrică ridicată, ulcer gastric, gastrită trebuie să consume cu precauţie corcoduşe.

sursa

Virusul Zika, confirmat în România!
Articolul anterior
Cinci exerciții pentru un abdomen sculptat!
Articolul următor
Alte articole interesante