Super-alimentele lunii octombrie!

Proaspete și delicioase, bogate în vitamine, fibre și antioxidanți, iată care sunt fructele şi legumele lunii octombrie!

separator
Super-alimentele lunii octombrie!

Perele

Perele conțin apă în proporție de 80%, fibre, potasiu, fier și vitamina C. De asemenea, acestea au un conținut mare de pectină, care contribuie la scăderea nivelului de colesterol și o peptidă care ajută la prevenirea tensiunii arteriale și a atacurilor cerebrale.

Super-alimentele lunii octombrie!Morcovii

Morcovul este cunoscut drept cea mai bogată sursă vegetală de provitamina A, numită și caroten. Acesta ajută la protejarea vederii.Iar pentru că este o sursă bună de antioxidanți, consumul regulat de morcovi scade riscul cancerului mamar, de vezică, cervical, de prostată, de colon, laringe și esofag.

Dovleacul

Dovleacul este bogat în potasiu, acid pantotenic, magneziu, vitaminele C, E și sărac în calorii. Substanțele nutritive din conținutul dovleacului scad riscul dezvoltării cataractei, afecțiunilor cardiovasculare și a mai multor tipuri de cancer.

ArdeiiSuper-alimentele lunii octombrie!

Ardeiul se numără printre legumele cu cel mai ridicat conținut de vitaminele A și C.Datorită antioxidanților puternici, acesta luptă împotriva radicalilor liberi din organism, întărind sistemul imunitar.

Text: Sorina Țurcanu

Nu mai trebuie să calci hainele cu fierul obișnuit. Trucul care te scapă de rufele șifonate!
Articolul anterior
Niciun om inteligent nu va spune aceste fraze!
Articolul următor
Alte articole interesante