Surse alimentare de proteine în dieta pacienţilor cu hepatita C

 Respectarea unei diete sănătoase şi echilibrate este esenţială pentru persoanele ce suferă de afecţiuni ale ficatului. Pe lângă faptul că trebuie să consume fructe și legume bogate în vitamine şi să reducă în alimentaţie consumul de grăsimi saturate, alimente procesate, produse chimice și zahăr, majorităţii persoanelor cu hepatită C  nu trebuie să le lipsească din dietă alimentele bogate în proteine.

separator

129860-129441

Virusul hepatitei C lansează în mod continuu atacuri asupra celulelor ficatului, de aceea consumul de proteine, în calitate de material de reconstrucţie pentru ţesuturi, este esențial pentru regenerarea celulelor deteriorate ale ficatului.

Premieră pentru Moldova! Hepatita B ar putea fi tratată în doar 72 de săptămâni

Ce alimente asigură necesarul de proteine

  1. Carne de vită

Doar o singură felie de carme de vită macră conține aproximativ 31g de proteine, aproape jumătate din necesarul zilnic pentru o persoană cu hepatită C, care nu are ciroză

2. Carne de porc

Este o altă sursă bogată de proteine, însă nu este recomandată pentru toţi bolnavii cu hepatită C. O porție normală de carne de porc conține aproximativ 40 de grame de proteine.

3. Ouă

Un ou mediu are în jur de 6 grame de proteine și conține toți cei 20 de aminoacizi esenţiali pentru organism. Este permis consumul unui ou pe zi.

Singurul organ care nu doare. Ce semne dă când este bolnav

4. Pește

Pe lângă conținutul ridicat de acizi grași Omega-3, există multe tipuri de pești bogate în proteine. De exemplu muşchiul de somon sau biban sălbatic conține aproximativ 22 de grame de proteine.

5. Fasole și boabe de soia

Fasolea și boabele de soia sunt surse bune de proteine. O cană de boabe de soia fierte conține 29 de grame de proteine, o cană de fasole fiartă conține 17 grame de proteine și o cană de fasole neagră fiartă conține 15 grame de proteine.

6. Produsele lactate

Doar o ceașcă de lapte degresat sau chefir conține 8 grame de proteine, în timp ce conținutul de proteine dintr-o felie de brânză variază între 6 și 9 grame.

Boala „ficatului gras”: cauze şi tratament

7. Carne de pasăre

O porție de piept de pui conține aproximativ 16 grame de proteine în timp ce o porție de piept de curcan conține aproximativ 26 de grame de proteine. Este recomandat că persoanele afectate de boli de ficat să folosească o sursă ecologică de păsări de curte, fără a se expune în plus la diverse substanţe chimice, hormoni şi medicamente, din produsele de carne.

8. Nuci și semințe

Potrivite pentru o gustare delicioasă, alimentele oleaginoase sunt bogate în uleiuri şi proteine. Nucile și semințele sunt ideale pentru a fi consumate între mese. O porție de semințe de dovleac conține aproximativ 9 grame de proteine, o porție de migdale conține aproximativ 6 grame de proteine și o porție de semințe de in conține aproximativ 5 grame de proteine.

sursa

Oleg Gazmanov e mândru de succesele fiului!
Articolul anterior
Unica Sport îţi oferă Regimul alimentar personalizat, la un preţ simbolic
Articolul următor
Alte articole interesante