Ţi-au crescut sânii? Acestea pot fi cauzele

Dimensiunile sânilor pot varia de-a lungul vieţii. În anumite cazuri, mai ales creşterea asimetrică a unuia dintre sâni, provoacă îngrijorare şi atunci ar fi bine să consulţi medicul. De cele mai multe ori însă creşterea în dimensiuni a sânilor este datorată dezechilibrelor hormonale din organism şi stilului de viaţă. Dacă ai observat că ţi s-au mărit sânii, iată care pot fi motivele:

separator

bbbLuarea în greutate

La unele femei, creșterea în greutate poate modifica mărimea sânilor. Țesutul mamar conține țesut adipos. Atunci când corpul se îngraşă, dimensiunea bustului se mărește de asemenea. Dacă revii la greutatea iniţială, sânii se micșorează și ei.

O posibilă sarcină

În sarcină este normal să-ți crească sânii. Mai mulți hormoni sunt responsabili de acumularea unei cantități mai mari de sânge în țesutul mamar. La unele femei, această creștere se manifestă și cu durere, senzație de furnicături și umflare ușoară. La altele, creșterea continuă până în fazele tardive ale sarcinii.

Administrarea anticoncepționalelor

Și administrarea acestor pastile hormonale duce la variații în dimensiune a sânilor.

Cum previi lăsarea sânilor. Sfaturi de la specialist!

Anticoncepționalele conțin estrogen, hormon care declanşează o ușoară creștere a bustului.

Pubertatea

În timpul pubertății, modificările hormonale aduc o mulțime de schimbări în organism. La unele adolescente, modificările sunt graduale, în timp ce la altele, schimbările rapide ar putea provoca îngrijorare, însă este cât se poate de normal ca sânii să crească în mod accelerat în timpul pubertăţii.

Actul sexual

Unele femei observă cum bustul se mărește în timp ce întrețin relații sexuale. Creșterea în dimensiune a sânilor doar în timpul actului sexual se datorează măririi frecvenței cardiace și a tensiunii arteriale. Venele sunt mai evidente și sânii se umflă, dând impresia de bust generos.

Menstruația

După ovulație, estrogenul și progesteronul fac ca sânii să crească, situație favorizată de creșterea circulației sangvine în această zonă. Uneori, retenția de apă ar putea, de asemenea, să facă ca sânii să pară mai mari decât în mod normal, înainte de menstruație.

6 exerciții pentru brațe și sâni fermi!

În cazul în care sânii nu revin la dimensiunea lor normală, chiar și după menstruație, consultă un ginecolog.

Menopauza

Dacă ești la menopauză și ai observat că sânii s-au mărit considerabil, este posibil să fie din cauza țesutului grăsos. Cantitatea de țesut glandular poate scădea și țesutul gras poate crește, motiv pentru care sânii par mai mari decât în mod normal.

sursa

S-au căsătorit cu mare fast, însă după luna de miere au divorţat
Articolul anterior
Zodiile mereu puse pe ceartă
Articolul următor
Alte articole interesante