Toxine care îţi distrug tiroida

Glanda tiroidă controlează felul în care organismul tău foloseşte energia şi are un rol extrem de important în producţia de hormoni. Nu este de ajuns să îţi testezi nivelul de TSH pentru a afla dacă ai probleme cu această parte a corpului. Expunerea la anumite substanţe îţi distrug sigur tiroida. Vezi care sunt acestea.

separator
femeie-care-isi-examineaza-tiroida-680x420

Toxinele sunt peste tot în jurul nostru şi nu prea poţi face multe pentru a le evita. Poţi, însă, să limitezi expunerea la aceste substanţe periculoase, pentru a reduce riscul la care îţi supui tiroida.

Evită pesticidele
Un studiu citat de beextrahealthy.com a arătat că femeile căsătorite cu bărbaţii care folosesc pesticide la locul de muncă sunt mult mai expuse riscului de a suferi de afecţiuniale tiroidei. Alte cercetări au arătat că aproximativ 60% dintre pesticidele folosite astăzi pot afecta producţia de hormoni ai glandei tiroide. Multe substanţe de genul acesta îţi pun obstacole în curele de slăbire şi scad funcţiile tiroidei.

Renunţă la soia
Fitoestrogenii găsiţi în proteinele din soia pot inhiba tiroida, deoarece afectează abilitatea organismului de a folosi iodul. Cercetările au arătat că nou-născuţii hrăniţi cu soia au o creştere a nivelului de TSH, comparativ cu cei care nu sunt hrăniţi cu această substanţă. De obicei, soia este modificată genetic, aşa că este indicat să o eviţi.

Redu expunerea la floruri
Numeroase paste de dinţi conţin floruri, pentru a preveni apariţia cariilor. Mulţi oameni nu ştiu, însă, că aceste substanţe erau folosite ca remediu împotriva unei tiroide hiper-active. Dacă consumi zilnic între 2 şi 5 mg de floruri, nivelul TSH-ului creşte în câteva luni.

Fereşte-te de brom
Bromul este un elemtn toxic,ce se găseşte în aproape orice, de la produsele de curăţare a piscinelor, la paste. Chiar şi persoanele sănătoase pot avea un nivel mare de brom în organism, iar această situaţie poate duce la îmbolnăvirea tiroidei.

Nu mai folosi plastic
Platiscul este extrem de periculos atât pentru organism, cât şi pentru mediul înconjurător. Un studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Copenhaga a arătat că o cantitate mare de toxine scurse din recipientele din plastic ajung în alimente şi băuturi. Aceste substanţe reduc funcţiile tiroidei.

Băutura care îţi protejează tiroida de toxine
Îţi poţi proteja tiroida şi cu ajutorul unei băuturi puternice şi naturale. Pentru asta ai nevoie de 7 căni de apă, o cană de suc de merişoare natural, 1/4 linguriţă de nucşoară măcinată, 1/4 linguriţă de ghimbir ras, 1/4 de cană de suc de lămâie, scorţişoară şi 3/4 cană de suc de portocale.

Fierbe apa, apoi adaugă sucul de merişoare şi redu focul. Adaugă ghimbirul, scorţişoara şi nucşoara şi lasă-le la fiert aproximativ 20 de minute. Lasă să se răcească şi adaugă, apoi, sucul de lămâie şi de portocale. Bea zilnic această băutură şi vei avea o tiroidă sănătoasă.

Sursa

Vino la iarmarocul de caritate al iernii!
Articolul anterior
Kim Kardashian a ajuns la cursuri de hipnoză
Articolul următor
Alte articole interesante