Tragedia unui balerin român. A ajuns legumă direct de pe marile scene ale lumii!

Bogdan Nicula, în vârstă de 35 de ani, unul dintre cei mai de succes balerini români, stabilit în Germania, a ajuns de pe scena operei din Düsseldorf într-un pat de spital, paralizat aproape în totalitate, scrie adevarul.ro

separator
627x0 (1)

Cariera lui Bogdan Nicula s-a întrerupt brusc în toamna trecută, după ce a fost diagnosticat cu o boală necruţătoare, o formă de paralizie de care suferă şi britanicul Stephen Hawking, celebrul fizician laureat al Premiului Nobel. Este vorba de scleroză laterală amiotrofică (ALS), aceeaşi boală pentru care, anul trecut, celebrităţile de la Hollywood îşi turnau apă cu gheaţă în cap în acţiunea devenită viral de pe internet – „Ice Bucket Challenge“.

Primele semne ale bolii

Timp de 25 de ani, balerinul Bogdan Nicula a muncit zi de zi să-şi perfecţioneze mişcările corpului, să aibă cea mai bună coordonare musculară, să aibă forţă şi graţie în dans şi disciplina necesară ca să poată continua în meseria sa.

În septembrie 2014, programul său, care începea în fiecare dimineaţă cu ora de studii şi se termina seara târziu cu spectacolele de balet, s-a schimbat brusc. Bogdan a simţit cum îşi pierde energia mai repede ca până atunci, era din ce în ce mai extenuat, braţele şi picioarele nu se mai mişcau la comandă şi au apărut durerile de spate. Bogdan s-a dus la doctor să-şi facă nişte investigaţii şi diagnosticul pe care i l-au pus medicii a venit ca un şoc. La Bogdan, boala avansează însă de patru ori mai repede, astfel că la sfârşitul lunii decembrie a ajuns în scaun cu rotile, iar din ianuarie este internat în spital, fiind paralizat aproape în totalitate.

Moralul lui e foarte bun, încă poate mânca, poate vorbi, deşi îi este dificil din cauza măştii de oxigen, dar nu mai are mâini, nu mai are picioare. E o legumă“, spune mama lui Bogdan.

Balerinul are nevoie de un transport special, iar costurile pentru asta şi pentru transplantul cu celule stem este foarte mare, în jur de 50.000 de euro. Familia nu are o asemenea sumă de bani, motiv pentru care a deschis un cont de donaţii pentru Bogdan, iar colegii lui din România organizează gale caritabile de balet pentru a aduna bani.

Bogdan Nicula a dansat pe marile scene ale lumii, de la marile teatre germane (Mainz şi Düsseldorf) până la teatrul Balşoi din Moscova, fiind unul dintre cei mai talentaţi balerini români de peste hotare

Citește mai mult!

Andrei Malahov va deveni tată!
Articolul anterior
A murit din cauza unui produs pe care îl foloseşti şi tu. Medicii sunt în alertă
Articolul următor
Alte articole interesante