Tratament eficient împotriva căderii părului

Un păr bogat, sănătos şi strălucitor este visul oricărei femei. Un lucru foarte important este ca acesta să nu rămână numai un vis! Afectat de diverse probleme, părul este slăbit, îşi pierde rezistenţa şi cade. Factorii care pot determina apariţia  alopeciei de tip feminin sunt diverşi. Din acest motiv, consultul medical de specialitate este extrem de important!

separator
Cum-stopăm-căderea-părului-538x354

Principalele semne ale alopeciei de tip feminin sunt rărirea difuză a părului pe tot capul şi căderea părului din creştet sau de la nivelul liniei de implantaţie a acestuia la nivelul frunţii.

Ce este alopecia de tip feminin?

Alopecia este o afecţiune care afectează foliculii piloşi plasaţi la nivelul scalpului. Evoluţia alopeciei poate fi cronică, determinându-se, astfel, pierderea localizată sau completă a părului de la nivelul capului. Căderea părului la femei este, în general, mai puţin evidentă decât la bărbaţi. Rărirea părului este un fenomen normal pentru o femeie care îmbătrâneşte. Distribuţia părului este controlată de sistemul endocrin prin intermediul unui grup de hormoni numiţi androgeni. Modificările majore în producerea androgenilor pot avea un efect semnificativ la nivelul părului. Factorii genetici joacă, de asemenea, un rol important. Nutriţia deficitară, sarcina, afecţiunile interne ale scalpului, tulburările hormonale, distrugerea părului şi administrarea unor medicamente pot produce căderea părului la femei. Atunci când anumite substanţe sau afecţiuni produc probleme organismului, poţi suferi o cădere temporară a părului.

Căderea părului poate să survină drept consecinţă a unor caracteristici genetice, în urma utilizării unor produse cosmetice agresive, care atacă rădăcina părului. Din acest motiv, este extrem de importantă vizita la medic. Pentru a putea trata, este esenţial să cunoşti cauzele apariţiei alopeciei.

Dermatologul vă poate recomanda diverse metode care pot opri căderea părului sau pot stimula creşterea de păr nou. În cazul în care alopecia are o cauză non-genetică (existenţa unei afecţiuni precum anemia, stresul, bolile tiroidei, deficienţa de acizi graşi sau cea de zinc),  căderea părului este reversibilă în majoritatea cazurilor. Este suficient să tratezi cauza care a produs căderea părului. În cazul în care alopecia este provocată de un factor genetic (procesul de îmbătrânire, nivelul hormonilor endocrini), tratamentele locale sau medicamentoase nu mai dau rezultate.  Foarte eficient, în aceste cazuri, este transplantul de păr. Puteţi, de asemenea, să cereţi sfatul unui stilist pentru a alege o nouă tunsoare sau chiar o perucă.

Căderea părului provocată de factori genetici, nu poate fi prevenită. Poţi încerca, însă, să previi apariţia alopeciei determinate de unii factori externi, non-genetici. În situaţia aceasta, este important să acordezi o foarte mare atenţie produselor dar şi tratamentelor cosmetice pe care le foloseşti.

Foarte eficiente în  cazul dat sunt produsele din gama Novophane ACM (NOVOPHANE ŞAMPON ENERGIZANT, NOVOPHANE DS ŞAMPON, NOVOPHANE K ŞAMPON, NOVOPHANE LOŢIUNE ÎMPOTRIVA CĂDERII PĂRULUI, NOVOPHANE CAPSULE PĂR & UNGHII). Frecvent căderea parului se asociază cu distrofia unghiilor, unghii fragile, fără luciu şi în acest caz gama Novophane ACM ne vine în  ajutor cu NOVOPHANE CREMA PENTRU UNGHII. Încearcă să adopţi o dietă echilibrată, bogată în vitamine şi minerale. Alimentele cu un conţinut ridicat de fier şi zinc sunt esenţiale pentru menţinerea sănătăţii părului şi unghiilor!!!

novophane 1

NOVOPHANE ŞAMPON ENERGIZANT. Un şampon special conceput pentru părul obosit, fragil şi lipsit de strălucire. O combinaţie de agenţi de curăţare fini, de origine vegetală, pentru o spălare delicată, cu agenţi balsamici cationici naturali pentru un păr mai frumos, uşor de descurcat, fără efect cumulativ. O combinaţie de 6 vitamine pentru stimularea circulaţiei sângelui, pentru creşterea şi fortifierea părului, hidratând şi oferind protecţie antioxidantă. Novophane şampon energizant se aplică pe părul ud, se spumează prin masarea uşoară a scalpului şi apoi se clăteşte bine.

Novophane DS shampooingNOVOPHANE DS ŞAMPON. Este un şampon pentru tratamentul mătreţii moderate şi al dermatitei seboreice. Prin ingredientele active elimină şi limitează reapariţia scuamelor şi conține agenți de calmare şi hidratare pentru scalp. Se aplică pe parul umed. Se spumează masând uşor scalpul timp de câteva minute şi apoi se clăteşte.

Novophane K shampooingNOVOPHANE K ŞAMPON. Este eficient în tratamentul mătreţei cronice, severe şi a psoriazisului la nivelul scalpului. Elimină în mod eficient scuamele, stopează reapariţia acestora şi împreună cu agenţii de calmare şi hidratare redau confortul scalpului. Se aplică pe părul umed. Se spumează masând ușor scalpul timp de câteva minute și apoi se clăteşte.

NOVOPHANE LOŢIUNE ÎMPOTRIVA CĂDERII PĂRULUI. Tratamentul local al alopeciei. Aceasta loţiune a fost concepută pentru a stimula regenerarea foliculului pilosebaceu. Combinația sa de ingrediente active (Vit. C, E, B5, B6, PP, H, uleiuri esențiale) permite un efect sinergic asupra părului, oprind căderea părului şi îmbunătăţind viteza de creştere a acestuia. Se aplică o dată pe zi, direct pe scalp, masând succesiv. Se lasă să se usuce, fără a se clăti. Este o loţiune bifazică şi de aceea trebuie agitată înainte de folosire. Pentru rezultate optime se foloseşte minim 6 săptămâni. Se poate utiliza de către femei însărcinate sau care alăptează.

novophane 2

NOVOPHANE CAPSULE PĂR & UNGHII. Se recomandă în tratamentul alopeciei, modificarea calităţii părului şi probleme de fragilitate ale unghiilor. Este un supliment nutritiv cu o formulă optimă de aminoacizi sulfuraţi, minerale şi vitamine pentru rezultate eficiente în problemele de creştere şi calitate ale părului şi unghiilor. Se administrează câte 2 pe zi, timp de minim 2-3 luni. Ambele capsule se administrează la o singură masă, pentru o mai bună absorbție. Tratamentul se poate administra femeilor însărcinate sau care alăptează.

NOVOPHANE CREMĂ PENTRU UNGHII. Este o cremă de unghii reconstructivă pentru unghii fragile, deshidratate, casante sau neregulate. Ajută la hrănirea şi hidratarea unghiilor prin ingredientele active care redau supleţea şi hidratarea naturală a acestora. Crema îşi păstrează proprietăţile benefice chiar dacă pe unghie este aplicat lac de unghii.

Dr. Ina TRESTIAN
Medic Dermatolog

Elody
Importator: SRL „Becor”;
Calea Orheiului 111/5, Chişinău;
Tel.: 022406209
Rețeaua de farmacii “ELODY”
Call-center: 022 46-18-18

Au peste 70 de ani și sunt binevenite pe podium!
Articolul anterior
O fostă prezentatoare de la Jurnal Tv s-a făcut designer!
Articolul următor
Alte articole interesante