Acizii graşi Omega-3 sunt consideraţi vitali pentru sănătatea corpului uman. Aceştia joacă un rol important în funcţionarea creierului precum şi în dezvoltarea normală a organismului.
![separator](https://unica.md/wp-content/themes/unica-theme/img/separ_article.png)
Copii deştepţi şi sănătoşi
Acizii graşi contribuie la formarea sistemului nervos central la făt. De fapt, copiii care nu primesc suficienţi acizi graşi Omega-3 în timpul sarcinii de la mamele lor, pot suferi de tulburări nervoase şi de vedere. Iar copiii ai căror mame au consumat peşte sau produse cu ulei de somon (de exemplu Omega-3 extra 1000 mg de la Doppelherz Activ) în timpul sarcinii şi alăptării, par să profite din plin de acest lucru: în jurul vârstei de 4 ani, aceşti copii prezintă un coeficient de inteligenţă mai ridicat decât media. Mai mult, copiii de vârstă şcolară care au primit suplimente ce conţineau acizi graşi (spre exemplu Omega-3 cu vitamine şi minerale A+D+E+C pentru copii de la Doppelherz Activ) prezintă o capacitate îmbunătăţită a dezvoltării limbajului. Alte studii demonstrează că aceste substanţe joacă un rol şi în prevenţia şi tratamentul sindromului ADHD – deficitului de atenţie şi hiperactivitate.
Hrană pentru creier
Creierul şi sistemul nervos central sunt organele cu cel mai mare conţinut de acizi graşi Omega-3. Ei ajută la buna desfăşurare a proceselor cognitive (performanţa creierului şi a memoriei) şi a funcţiei comportamentale. Deoarece ei intră în componenţa membranelor celulare şi sunt responsabili de transmiterea rapidă a mediatorilor chimici, facilitând astfel prelucrarea şi transmiterea informaţiei între celulele nervoase. Din păcate, cu vârsta, cantitatea de acizi graşi din creier scade, ceea ce duce la lacune de memorie.
Buni la toate…
Cercetările au demonstrat că acizii graşi omega-3 reduc inflamaţia şi diminuează riscul dezvoltării bolilor cardiovasculare, cancerului şi artritei.
Lipsa acizilor graşi în organism
Simptomele deficitului de acizi graşi Omega-3 includ: oboseala, starea de slăbiciune, piele uscată, probleme cardiace, depresie şi circulaţie sanguină deficitară.
Surse de acizi graşi omega-3
Din păcate organismul nostru nu-i poate produce în mod natural: aceştia trebuie furnizaţi prin intermediul alimentelor sau suplimentelor medicamentoase.
Cea mai importantă sursă de acizi graşi esenţiali sunt peştii de apă rece, cum ar fi somnul, macroul, heringul, sardine, ton. Cantităţi mai mici de aceste substanţe se găsesc în nuci, seminţe şi legume verzi, cereale integrale, ulei de măsline etc. Nutriţioniştii recomandă consumul de peşte cel puţin de 2 ori pe săptămână. În cazul unei alimentaţii neechilibrate sau în cazul unui necesar crescut de substanţe nutritive, cum ar fi în perioada sarcinii, alăptării sau a unor afecţiuni cauzate de lipsa acizilor graşi în organism, poţi lua unele suplimente de ulei de somon.
O sursă sigură de ulei de peşte, Omega-3 sunt produsele de la Doppelherz Activ – produse de calitate germană!
Importator: SRL „Becor”
Calea Orheiului 111/5, Chişinău;
Tel.: 022406209
http://www.becor.md/
Rețeaua de farmacii “ELODY”
Call-center: 022 46-18-18