«Donat Mg» – te ajută să slăbești sănătos!


Sergiu Bujor,
medic-chirurg,
cercetător ştiinţific în Laboratorul de Cercetări Ştiinţifice “Chirurgia Reconstructivă a Tractului Digestiv”

Reprezentanții Companiei «Donat Mg» au vorbit despre eficiența produsului recomandat de ei spre consum, doamnelor prezente la antrenamentele de shaping. Iar pentru cele care nu au auzit despre proprietățile apei «Donat Mg» am hotărât să publicăm un articol, care să cuprindă întrebările cele mai des adresate reprezentaților «Donat Mg».

1) Unde se află izvorul apei «Donat Mg»?

Izvorul «Donat Mg» se află în orășelul Rogaska Slatina, Slovenia. În prezent, Rogaska Slatina a devenit una din cele mai mari stațiuni balneare din Europa Centrală.

2) Care sunt beneficiile apei «Donat Mg» asupra organismului?

Apele minerale bogate în magneziu normalizează digestia şi metabolismul intracelular şi acoperă nevoile zilnice ale organismului în magneziu, atât la pacienţi cu diverse maladii cât şi la oameni sănătoşi. Respectiv, «Donat Mg» previne formarea pietrelor la rinichi, împiedică depunerea kilogramelor în plus, întăreşte muşchii inimii şi sistemul imunitar, creşte rezistenţa la stres, previne ateroscleroza şi osteoporoza.

3) Care este doza zilnică recomandată?

Efectul terapeutic al apei «Donat Mg» te ajută să faci faţă tulburărilor metabolice şi bolilor tractului gastro-intestinal. Dezintoxicarea organismului are drep scop obţinerea unui corp mai suplu sau îmbunătăţirea calităţii sănătăţii dumneavoastră în general. Apa «Donat Mg» este unică în componenţa sa de minerale şi în conţinut de magneziu (Mg).

Pentru curăţirea eficientă a organismului «Donat Mg» se întrebuinţează după următoarea schemă:

Cursul se repetă de 2-3 ori pe an.

4) Ce se poate întîmpla dacă măreşti doza zilnică recomandată?

Trebuie să ţii cont, că uneori, în dependenţă de vârstă, greutate – doza zilnică poate fi mărită sau scăzută (dar niciodată, sub 400-500 ml, ca să acoperim necesarul zilnic cu magneziu).

În general, dacă diareea provocată de faptul că magneziul sporeşte eliberarea bilei (ca rezultat – dezintoxicarea organismului), este mult prea pronunţată: încercă să micşorezi doza zilnică consumată.

Ideal ar fi să mărești treptat doza zilnică de «Donat Mg»  consumat: de la 500-600 ml în prima săptămână, la 700-800 ml în a doua săptămână, pîna la 900 ml pe zi în următoarele săptămâni, până la sfârşitul tratamentului (în unele cazuri, la pacienţi cu obezitate pronunţată, doza poate creşte până la 1,3-1,5 l pe zi).

5) Este «Donat Mg» recomandat copiilor?

«Donat Mg» activează schimbul de proteine şi carbohidraţi, reglementează creșterea oaselor și a țesutului muscular, are un excelent efect anti-stres, reduce anxietatea, îmbunătățește somnul, starea de spirit şi starea de sănătate. Datorită proprietăților vasodilatatoare, magneziul are un efect pozitiv asupra mușchiului cardiac, scade tensiunea arterială, ameliorează spasmele, durerile şi crampele musculare, întăreşte sistemul imunitar.

Fără magneziu nu se absoarbe calciul, care întărește oasele, dinții; și potasiul, ce întărește mușchiul cardiac şi creierul.

Doză unică se calculează din raportul 3-5 ml/kg din greutatea corporală. Adică un copil de 30 kg ar tebui să consume câte 90 ml de Donat Mg de 3 ori pe zi. Cursul de consum a apei este de 4 săptămâni de 2 ori pe an.

6) Care sunt urmările deficitului de magneziu pentru organismul uman?

 • Stresul, oboseala cronică;
 • Anxietatea, nervozitatea, agitația, fobia, depresia, agresivitatea, furia;
 • Tulburările de somn;
 • Oboseala ochilor, tremorul pleoapelor, ticul nervos;
 • Convulsii;
 • Disfuncții vegetative – distonia vasculară, palpitaţii, aritmii;
 • Dischinezii biliare.
 • Diabetul zaharat, obezitatea;
 • Răceli frecvente şi convalescenţa după boli infecţioase.

Deficiența de magneziu participă în modelul clinic al îmbătrânirii, mai ales în ceea ce privește simptomele neuromusculare, cardio-vasculare și renale. Fără magneziu, nu este absorbit calciul şi, în loc de oase, el se depune pe pereţii vaselor sangvine şi în rinichi, formând pietre, fără el potasiul nu este fixat în interiorul celulelor, iar acest fapt slăbește inima și creierul.

7) Sunt pietrele la rinichi o contraindicaţie pentru consumul acestei ape?

Pietrele sau nisipul la rinichi nu constituie o contraindicaţie pentru consumul «Donat Mg». Deoarece «Donat Mg» este inhibitor natural al formării pietrelor de calciu, iar consumul periodic al apei «Donat Mg», te va ajuta să elimini pietrele din rinichi pe cale naturală şi va preveni formarea altor noi.

8) Cum te ajută această apă să slăbești?

«Donat Mg» se distinge prin următoarele proprietăţi asupra siluetei noaste:

 • Conținut în apa minerală – Magneziul (Mg2 +) și Calciul (Ca 2 +) –  reacţionează cu grăsimi, ducând la formarea sărurilor, ce nu sunt absorbite la nivelul tractului gastro-intestinal. Având în vedere că pentru nevoile organismului, grăsimile sunt luate din rezervele corpului, rezultatul poate fi rapid şi fără risc de deficienţă de micronutrienţi esenţiali.
 • Consumul de apă minerală «Donat Mg» îmbunătăţeşte activitatea tractului digestiv şi duce la normalizarea metabolismului, curățind organismul de toxine;
 • «Donat Mg» îmbunătăţeşte toleranța la insulină, accelerând prelucrarea grăsimilor acumulate în organism pentru a produce energie.
 • Compoziţia unică a apei minerale «Donat Mg», care conţine toate elementele necesare pentru activitatea organismului, ajută la înlăturarea deficienței de microelemente şi, astfel, face posibilă reducerea cu un sfert a limentației obișnuite.
 • «Donat Mg» reduce pofta de mâncare, deci cei care urmează dieta cu apa «Donat Mg» nu simt discomfortul provocat de foamea continuă.

9) Există contraindicaţii pentru cosumul acestei ape?

Apa Donat Mg este 100% naturală. Are o tolarenţă bună de către organismul uman şi nu creează dependenţă.

Totuşi, datorită efectului său coleretic sunt prezente unele contraindicaţii, cum ar fi: insuficienţa renală acută şi cronică; litiaza biliară care necesită intervenţie chirurgicală; cancer în stare avansată; perioada de avansare sau decompensare a bolii de bază; stări ce necesită spitalizare şi tratament spitalicesc; agravarea recentă a ulcerului gastric şi duodenal, acompaniate de sângerare.

Puncte de vânzare în Chișinău
Str. acad.Natalia Gheorghiu 30, of. 250
079 003308 – recepţionarea comenzilor
060 241144 – foi turistice Rogaska Slatina 

Apa „Donat MG”, o mai puteţi procura fie online, fie din clinicile On Clinic sau de la distribuitorii oficiali din Bălţi şi Orhei.

Întreabă doctor@unica.md
Adresează o întrebare specialistului nostru, vei primi răspuns în cel mai scurt timp.

Ivan Urgant divorțează!
Articolul anterior
Indiana: Altădată… despre melci…
Articolul următor
Alte articole interesante