Două coafeze cu Covid-19 au avut 139 de clienți. Câți dintre aceștia au fost infectați

Două coafeze infectate care au purtat măști nu au îmbolnăvit nici unul din cei 140 de clienți ai lor. Purtatul corespunzător al măștilor de protecție pare să fi prevenit infectarea cu coronavirus a aproape 140 de clienți ai unui salon de frizerie și coafură din Missouri, potrivit unui raport al Centrului pentru Controlul și prevenția Bolilor din SUA.

separator
Toți acești oameni au fost în luna mai clienții a două coafeze care au fost ulterior confirmate cu COVID-19, dar niciunul dintre clienții verificați nu s-a îmbolnăvit, scrie New York Times, citat de Libertatea.

Potrivit informațiilor adunate de autorități, cele două coafeze s-au îmbolnăvit la mijlocul lunii mai. Dar au continuat să meargă la salon și să se ocupe de clienți timp de aproape o săptămână, înainte de avea primele simptome, a declarat Kendra Findley, cercetătoare la Departamentul de Sănătate Springfield-Greene.

La momentul respectiv, afacerile din Springfield abia începeau să se redeschidă, iar numărul de cazuri din regiune era foarte mic, a subliniat și doctorul Robin Trotman, medic infecționist și coautor al studiului.

”Erau zile în care aveam un caz-două maximum. Acesta este probabil motivul pentru care prima coafeză a pus simptomele apărute pe seama unei alergii și a continuat să vină la muncă”, a mai spus Trotman. De fapt, în ciuda recomandărilor, coafeza a continuat să vină la muncă chiar și după ce a făcut un test pentru depistarea Covid, înainte de a afla rezultatul.

A doua angajată s-a îmbolnăvit la câteva zile după colega sa, iar în cele din urmă, cele două coafeze au fost anunțate că sunt pozitive. Până în acel moment, cele două angajate intraseră în contact cu 139 de clienți, care au petrecut fiecare între 15 și 45 de minute în salon. Teoretic, virusul ar fi avut suficient timp pentru a circula prin aer de la coafeze la clienți. Și probabil că ar fi făcut-o, dacă nu ar fi existat măștile scrie New York Times.

Sursa

Guvernul României va dubla alocaţiile copiilor de la 1 august
Articolul anterior
Peste 7 mii de moldoveni au revenit în țară, în ultimele 24 de ore
Articolul următor