Dr. Fauci, mesaj de speranță pentru 2021: Se vede sfârșitul

,,Americanii ar trebui să știe că sfârșitul pandemiei Covid-19 este aproape, dar acum nu este momentul să abandoneze măsurile de sănătate publică pentru a estompa actuala creștere a coronavirusului”, a declarat Dr. Anthony Fauci, specialist principal în boli infecțioase al SUA.

„Se vede sfârșitul”, a spus Dr. Fauci. ,,Putem incheia efectiv această epidemie cu o combinație de bune măsuri de sănătate publică și acceptarea vaccinului”.

Pe măsură ce vaccinurile Covid-19 au început să fie lansate către lucrătorii din domeniul sănătății, Dr. Fauci și alți oficiali din domeniul sănătății publice le-au cerut americanilor să rămână vigilenți cu privire la măsurile de protecție, cum ar fi purtarea măștii, distanțarea socială și spălarea mâinilor pentru a opri răspândirea virusului.

„Vaccinurile ne vor scoate cu adevărat din asta, dar nu putem să ridicăm mâinile și să spunem:” Bine, există vaccin. Vom începe să vaccinăm oamenii. Deci putem uita de măsurile de sănătate publică”, a spus Dr. Fauci.

Medicul a adăugat că este conștient de faptul că mulți americani s-au săturat de izolarea socială provocată de pandemie.

,,Este real. Dar acum nu este momentul să cedăm oboselii COVID. Vă garantez că se va termina”, a adăugat Dr. Fauci.

,,Și, în cele din urmă se va termina pozitiv și vom reveni la un anumit grad de normalitate”.

Dr. Fauci a spus că această normalitate, în SUA, ar trebui să revină până la sfârșitul verii sau începutul toamnei 2021, dacă 75% până la 80% din populația americană va fi vaccinată.

El a prezis că acest lucru va oferi suficientă protecție pe scară largă împotriva coronavirusului pentru a permite restaurantelor, arenelor sportive și cinematografelor să se deschidă în siguranță.

,,Când acest lucru se va termina, oamenii vor da din nou mâna”, a spus el.

Oamenii vor deveni mai confortabili purtând măști în public în perioadele de boli respiratorii sezoniere, reducând semnificativ răspândirea acestor boli.

Faceți tot ce puteți pentru a preveni apariția și răspândirea COVID-19. În primul rând: purtați o mască de protecție, faceți testul dacă credeți că aveți coronavirus, evitați aglomerația (și barurile și petrecerile în casă), practicați social distanțarea, spălați-vă mâinile în mod regulat, dezinfectați suprafețele atinse frecvent.

Vezi prognoza meteo pentru zilele următoare. Meteorologii anunță încălzirea anormală a vremii
Articolul anterior
Doi tineri cresc de 14 ani un brad natural în apartamentul lor
Articolul următor
Alte articole interesante