Dulceața de păpădie este un leac natural pentru zeci de boli. Cum se prepară?

Dulceața de păpădie este un remediu bogat în substanțe cu acțiune antioxidantă, antibacteriană și anti-inflamatorie, aceasta fiind binevenită în tratarea inflamatiilor gâtului, în tuse, bronșită, afectiuni pulmonare, hepatice, răceală, inflamații articulare, reumatism, gută și alte boli ale aparatului locomotor.

separator

Cum se prepară dulceața de păpădie?

Se ia un kilogram de flori proaspete de păpădie, se pun în 0,5 litri de apă fierbinte și se aduc până la punctul de fierbere. Se lasă pe foc mic două minute. Se lasă vasul acoperit 20 de minute și se strecoară lichidul prin presarea florilor de păpădie.

Sucul de păpădie rezultat se amestecă cu miere sau zahăr și se fierbe 5 minute. Se adaugă 2 lămâi mari tăiate mărunt, cu coajă cu tot. Dacă nu sunt bio, atunci folosiți doar pulpa, și se fierbe încă 5 minute. În tot acest timp se amestecă permanent.

Se ia de pe foc, se lasă să stea 30 de minute în vas acoperit și apoi se adaugă 250-300 ml apă curată și se fierbe înca un minut. Dupa care se pun în borcane pentru păstrare, scrie bzi.ro.

Mod de administrare: Dulceața de păpădie se ia cu 30 de minute înainte de masă. Câte o lingură de trei ori pe zi.

Află câteva sfaturi utile care îți vor transforma grădinăritul într-o activitate ușoară și plăcută
Articolul anterior
Impresiile unui jurnalist italian după ce a vizitat Moldova
Articolul următor
Alte articole interesante