Durere sub coaste în partea dreaptă: care sunt cauzele și când trebuie să mergi de urgență la medic

Dacă durerile în partea stângă sub coaste sunt legate de probleme legate de pancreas sau cardiace, durerea care se simte sub coaste în partea dreptă poate avea alte cauze, care nu trebuie ignorate.

separator

Pentru majoritatea durerilor pe partea dreaptă sub coaste nu ar trebui să vă îngrijorați în mod urgent, decât în cazul în care acestea sunt determinate de pietre la vezica biliară, însoțite de colică acută.

În partea dreapta a coastelor se găsesc organele cum ar fi ficatul, plămânul drept, rinichiul drept, vezica biliară și pancreasul. Inflamația sau alte afecțiuni la nivelul acestor organe pot provoca dureri puternice de arsură sau dureri surde sub coaste în partea drepta. În unele cazuri, durerea în partea dreapta a coastelor poate radia la spate, abdomen superior sau chiar la umăr.

Diferite probleme medicale pot provoca dureri ușoare până la severe sub coasta dreapta sau stânga. Acestea pot fi:

Gaze

Gazele prinse în sistemul digestiv pot provoca dureri ascuțite în partea dreapta sub coaste sau durere în abdomenul superior chiar sub coasta stânga. Medicii de la Mayo Clinic spun că un motiv comun pentru gaze care cauzează dureri în piept este consumul de alimente care produc gaze.

Medicii spun că nu trebuie să fiți prea îngrijorat dacă eliminați prea multe gaze. O persoană obișnuită elimina gaze de până la 20 de ori pe zi. O modalitate de a preveni suferință cauzată de gaze prinse este de a evita alimentele care provoacă balonare și gaze.

Indigestie sau reflux de acid la stomac

Indigestia poate provoca diferite grade de durere abdominală. În unele cazuri, arsurile la stomac (reflux de acid) pot crea o senzație de arsura și durere sub coaste, sau indigestia poate provoca dureri. Alte semne de indigestie pot include: gust amar în gură, balonare, greață după mâncare, senzație de nod în gât.

Constipația

O altă problema digestivă care poate duce la dureri în partea dreapta sub coaste este constipația. Scaunul gros care se acumulează în colon poate provoca dureri abdominale. Câns se elimină scaunul, durerea dispare. Dacă suferiți de constipație, atunci puteți încerca unele laxative naturale.

Sindromul colonului iritabil

Persoanele cu sindrom de intestin iritabil suferă adesea de durere abdominală. Printre simptomele frecvent raportate de persoanele suferinde de sindrom de intestin iritabil sunt: balonare, diaree, crampe abdominale, intoleranța produselor lactate și a celor care conțin arbohidrați.

Boala Crohn și colita ulcerativă

Aceste afecțiuni digestive sunt caracterizate prin dureri abdominale și crampe, scaune cu sânge și diaree după mâncare. În asemenea cazuri, consultația medicului specialist se impune în mod absolut.

Probleme ale vezicii biliare

O durere severă în partea dreaptă sub coaste, poate apărea dacă exisră un proces inflamator în vezica biliară sau pietre. În acest caz, durerea poate iradia în omoplatul drept sau în mijlocul spatelui, între scapule.

Suferința pancreatică

Pancreasul bolnav provoacă adesea dureri în partea stângă, cu iradiere în spate, sau dureri sub formă de ,,centură”, la nivelul etajului superior al abdomenului.

Pietre la rinichi

Dureri severe în spatele drept sau în zona exactă sub coaste ar putea fi cauzate de pietre la rinichi. Pietrele la rinichi provoacă adesea dureri abdominale.

Boala de ficat

Cea mai mare parte a ficatului este localizată în abdomenul din dreapta sus, sub coaste. Trebuie știut că ficatul bolnav deseori nu doare ori durerile se manifestă sub formă unei senzații de greutate sub rebordul costal drept.

Probleme cu plămânul drept

Durerea din partea dreapta a coastelor poate fi legată de probleme legate de plămânul drept. Dacă aveți dureri toracice severe pe partea dreapta sau pe partea stânga, împreună cu dificultăți de respirație, trebuie să va adresați imediat unui medic.

Simptomele care reprezintă o urgență medicală în caz de durere subcostală dreaptă:

-senzație de strângere sau stoarcere în piept, care radiază în partea dreapta sau stânga a coastelor.
-durere abdominală acută care se extinde pe gât, pe maxilar sau pe fiecare braț.
-ritmul cardiac rapid.
-durerea cauzată de o leziune traumatică.
-durere sub coaste, care este însoțită de frisoane, greață și / sau vărsături, febră.

sursa

O stradă riscă să se prăbușească din cauza minei din Chișinău
Articolul anterior
Incendiu la Biserica din localitatea Grinăuți-Moldova, raionul Ocnița
Articolul următor
Alte articole interesante