Dureri de cap și vedere încețoșată? Iată ce afecțiune pot ascunde

Durerile de cap foarte intense, care nu cedează la medicația obișnuită, însoțite de grețuri și vărsături, pot semnala prezența unei boli grave: o tumoră cerebrală.

La aceste semne și simptome se mai pot adăuga și vederea încețoșată sau dublă, tulburările de auz, miros sau gust, de echilibru, somnolență, stare confuzională, amorțirea unei părți a corpului sau convulsii. Chiar dacă manifestările clinice ale unei tumori cerebrale poate varia foarte mult, în funcție de localizarea și de dimensiunea tumorii, de îndată ce apar primele semnale de alarmă, este recomandat ca pacientul să se prezinte cât mai repede la un consult de specialitate, de neurologie sau de neurochirurgie. În acest fel, pot fi stabilite un diagnostic corect și un tratament prompt și adecvat, pentru a preveni apariția complicațiilor. Tumorile sunt acumulări anormale de celule, care pot fi benigne sau maligne, acestea din urmă afectând și țesuturile din jur și punând în pericol viața pacientului, scrie digi24.ro.

Diagnosticul poate fi stabilit de medicul specialist în urma unei anamneze corect efectuate și a unui examen clinic minuțios, completat de teste imagistice, cum este un RMN 3T cerebral, și cu o biopsie.

Tratamentul tumorilor cerebrale profunde va fi unul personalizat și, pe lângă intervenție chirurgicală, poate include, radioterapie sau chimioterapie. De asemenea, a fost demonstrat efectul benefic al stereotaxiei în tratamentul metastazelor cerebrale, procedurile fiind indicate după aproximativ o lună de la intervenția neurochirurgicală, fiind necesare, de obicei, între 3 și 5 ședințe. Obiectivele principale ale terapiei vizează înlăturarea sau ameliorarea simptomelor neurologice, dar și prevenirea apariției unor simptome noi.

Afecțiunea de care tot mai mulți copii suferă, fără ca părinții să își dea seama: Simptomele după care o poți recunoaște
Articolul anterior
Bătaie în mijlocul străzii la Bălți: Patru bărbați s-au luat la pumni. Printre ei era și o femeie
Articolul următor