E bine de știut! Care este, de fapt, rolul purtării mănușilor în oprirea răspândirii infecției Covid-19

S-a demonstrat că măștile de protecție reduc răspândirea virusului Covid-19, mai ales atunci când sunt purtate de persoanele infectate. Dar, care este rolul real al purtării mănușilor de protecție? Sunt mănușile o bună măsură de protecție contra Covid-19? Ei bine, NU sunt.

separator

Când sunt eficiente mănușile și când pot fi purtate acestea? Medicul Ala Nemerenco, ex-Ministru al Sănătății, a oferit explicații:

,,Despre mănuși. Ce nu spune ministerul și ar trebui, odată ce a apărut moda la purtat mănuși din latex. Mai nou nu doar albe, ci și negre, albastre. Vedem în jur multă lume care le poartă.

🔹Pielea nu este poartă de intrare în organism pentru COVID-19, astfel mănușile nu vă protejează. Coronavirusul ne atacă prin mucoasele nasului, gurii.
🔹Când purtați mănuși și atingeți obiecte sau suprafețe contaminate, coronavirusul este transferat pe mănuși, după care – pe alte părți ale corpului.
🔹Ore în șir petrecute în mănuși înseamnă umiditate excesivă și un mediu perfect pentru COVID-19.
🔹Mănușile oferă un fals sentiment de securitate, oamenii continuând să atungă totul, inclusiv nasul și gura, ce poate duce la autocontaminare. Dar dacă o fac în mănuși, li se pare că totul e sub control.
🔹Cea mai complicată parte a purtării mănușilor este îndepărtarea lor. Dacă nu suntem precauți, COVIDul poate fi transferat pe mâini și alte părți ale corpului.
🔹Mănușile ar putea fi recomandate în alimentare, piețe, marketuri pentru că punem mâna pe produse, pachete. Se îndepărteaza imediat la ieșire, fiind aruncate corect în coș, după care mâinile se dezinfectează cu gel sau se spală cu apă și săpun.
🔹Mănușile sunt strict recomandate la îngrijirea unui bolnav cu COVID-19 lăsat în tratament la domiciliu.

Sunt mănușile o bună măsură de protecție contra COVID-19? Nu.
Nu vă complicați viața.

Spălați mâinile cât mai frecvent cu multă apă și săpun, până la 20 sec, iar când nu există posibilitate – utilizați șervețele ori gel dezinfectant și fiți sănătoși!”

Potrivit medicului, inițiativa de a obliga elevii să poarte mănuși la ore nu este una binevenită.

Încă 4 persoane infectate cu Covid-19 au decedat. Vârsta pacienților
Articolul anterior
Uniunea Europeană a anunțat cele 14 țări din care va primi cetățeni de la 1 iulie. Moldova nu se regăsește pe listă
Articolul următor
Alte articole interesante