E mult mai bine! Detalii despre starea de sănătate a pacientei internate cu coronavirus

Femeia internată cu coronavirus la Spitalul Republican răspunde pozitiv la tratament. Despre aceasta a declarat luni, 9 martie, directorul instituţiei medicale. Anatol Cibotaru, după şedinţa Punctului Focal Naţional.

separator
„Pacienta se află la terapie intensivă în boxă izolată. Uşor pozitivă. Radiologic, semnele de inflamaţie au cedat din ambele părţi. Parametrii biochimici s-au îmbunătăţit. Suntem optimişti şi sperăm la un final pozitiv. În principiu, dinamica este sub control şi este normal”, a spus Anatol Cibotaru, potrivit publika.md.

Potrivit lui, pacienta se află izolată, într-o boxă, în secţia terapie intensivă, unde ventilaţia este separată.

„Pacienta a fost transportată cu AVIASAN, a fost adusă la spital, unde a fost întâmpinatp de către doi reanimatologi, un epidemilog. A fost transportată prin liftul nr. 12. Ulterior, liftul a fost prelucrat, traseul a fost prelucrat pe parcursul a două ore. Acces la ea au doar două asistente medicale şi un medic”, a mai spus Cibotaru.

Potrivit, informațiilor prezentate de Ministerul Sănătăţii, Munici şi Protecţiei Sociale, pacienta a fost internată în Italia, pe 4 martie curent, cu diagnoza de bronhopneumonie bilaterală, febră și tuse. I s-a prescris tratament cu antibiotice la domiciliu și a fost plasată în carantină la domiciliu până la confirmarea infecției prin Coronavirus de tip nou. Însă aceasta a decis să revină în Republica Moldova.

Pacienta a fost preluată de echipa Serviciului 112 din aeronavă și internată în stare gravă în cadrul instituției spitalicești. Testul realizat în cadrul laboratorului Agenției Naționale pentru Sănătate Publică a confirmat prezența Coronavirusului de tip nou. Totodată, doamna suferă de mai multe boli cronice: diabet zaharat, hipertensiune arterială, supraponderabilitate de gradul 2. La moment, starea pacientei este gravă, dar stabilă.

Mărturisiri: femeia cu coronavirus a fost purtată ,,într-un halat simplu”, o mulțime de oameni ar fi contactat cu ea
Articolul anterior
Medic reanimatolog din Italia: Sistemul medical e la un pas de colaps. Nu mai sunt locuri în spitale
Articolul următor
Alte articole interesante