Ecaterina a plecat la ceruri, însă a salvat trei vieți. Un caz emoționant!

Nenorocirea a avut loc în primăvara anului 2018, în perioda în care Ecaterina, o tânăra de 26 de ani stabilită în Italia cu mama sa, a venit în Moldova pentru a-şi perfecta actele.

separator
,,S-a împiedicat şi a căzut de pe scări, s-a ales cu o traumă cranio-cerebrală gravă.”, povestește Roza Nilova, mama Ecaterinei. Timp de cinci zile, s-a zbătut între viaţă şi moarte, iar pentru că medicii nu-i mai dădeau nicio şansă, mama tinerei a decis să o deconecteze de la aparate. Atunci, mama îndurerată și-a dat acordul să doneze organele fiicei. ,,Am vrut să mai trăiască, să trăiască în corpul altor oameni”.

Astfel, în primăvara anului trecut, au fost salvate trei persoane care au suportat transplant de rinichi și ficat. În urmă cu puțin timp, Roza Nilova a făcut un apel pe rețelele de socializare. Și-a dorit să îi cunoască pe oamenii care au primit o șansă la viață.

,,Toate zilele când eram împreună cu ea, ne-am rugat Dumnezeu să ne trimită un miracol. Nu a venit la noi … pe 20 martie 2018, fiica mea a părăsit această lume. Avea doar 26 de ani. Dar pentru mine, ea este în viață … Ea este în viață în alte persoane … De când fiica mea le-a dat organele. A trimis un miracol altor persoane care au nevoie de sănătate. Le-a dat speranță să trăiască. Ajutați-mă să găsesc cel puțin unul dintre acești oameni care au primit transplant de rinichi, ficat, cornee etc. Nu am nevoie de nimic de la acești oameni, dar donarea a fost voluntară. Aș vrea să mă întâlnesc, să le cunosc, să aflu cum se simt, să le îmbrățișeze. Din moment ce poartă o bucată din fiica mea. Nu pot să o îmbrățișez deja … Ar fi mai ușor pentru mine, știind că totul este bine cu ei. Am nevoie pentru a mă calma și să continui să trăiesc. Nu știu nimic. Poate că ei vor să știe cine a fost donatorul lor. Aș vrea să le spun despre Catiușa, o fată minunată și strălucitoare, receptivă, mereu grăbită să ajute pe cei din jur, a fost ultimul ei gest nobil – de a deveni un donator și a salva oameni!”, scria mama tinerei.

Pacienții care au primit organele au fost găsiți. Ei se simt minunat și merg regulat să efectueze controalele medicale. Unul dintre pacienți este Andrei Ţeruş, care, în acea perioadă, deja de trei luni, ducea o luptă cruntă cu moartea. Medicii i-au pus o diagnoză cruntă, insuficienţă renală, boală care l-a făcut dependent de dializă. „Îi era foarte rău. Practic nu dormea, nici să mănânce, doar aşezat putea să stea”, spune logodnica lui Andrei Ţeruş, Iepure Vera.

În tot acest timp, alături i-au fost rudele, prietenii şi iubita sa Vera, care, în acele clipe groaznice pentru el, i-a devenit logodnică. Rinichiul pe care l-a primit de la Ecaterina, a devenit un colac de salvare pentru Andrei. Intervenţia chirurgicală a decurs fără complicaţii, iar, în timp, organul a dat semne că este compatibil. „Încetişor, încetişor, totul s-a normalizat”, a spus beneficiarul de transplant de rinichi, Andrei Ţeruş.

La aproape un an şi jumătate după intervenţia chirurgicală, tânărul a decis să o sune pe mama salvatoarei sale, pentru a-i mulţumi. „Trebuia să fie ziua de naştere a fetei. Trebuia să aibă 28 de ani. Şi doamna Roza ne-a spus,că simţeam, că o să se întâmple ceva azi”, a spus beneficiarul de transplant de rinichi, Andrei Ţeruş. După ce au învins moartea, Vera şi Andrei mai au un singur vis. Îşi doresc o fetiţă, pe care o vor numi Ecaterina, în memoria celei care le-a devenit îngerul păzitor.

Celălalt rinichi şi ficatul Ecaterinei Nilova au mai salvat de la moarte două femei, de 27 și 56 de ani. Potrivit medicilor, organele au fost perfect compatibile, iar în prezent, viaţa ambelor beneficiare sunt înafara oricărui pericol.

sursa: www.kp.md; www.publika.md

alte Articole interesante