Eforturi în Kenya pentru a opri un virus de 10 ori mai letal decât Covid-19

În nordul Kenyei se fac eforturi pentru a opri un tip de Coronavirus extrem de periculos, numit MERS (Middle East Respiratory Syndrome). Virusul letal ar putea să treacă din nou de la cămile la oameni.

Un nou virus periculos în lume: E de 10 ori mai letal decât COVID-19Foto: bbc.com

Cercetătorii spun că dacă încearcă să se apropie de cămile cu un ac pentru a le lua probe de sânge, animalele pot ataca.

”Te pot lovi cu piciorul. Te pot scuipa. Pot urina pe tine. Și oricine intră în contact cu ele ar putea lua acea infecție”, declară Millicent Minayo, care timp de doi ani a prelevat probe de la cămilele din Kenya.

Infecția cu sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS), un coronavirus, este extrem de gravă. MERS a fost descoperit în Arabia Saudită în 2012, iar până în 2016 Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a identificat 1.761 de persoane infectate cu Mers-CoV, transmite BBC. Dintre acestea, 629 au murit.

Cercetătorii au întâlnit virusul la cămile – 14 cazuri în 2019 – și speră că vor opri răspândirea virusului înainte să se ajungă la o pandemie.

Un nou virus mortal în lume. ”Nu știm cum va evolua această boală, dacă ajunge la oameni”.

”Nimeni nu știa că acest COVID-19 va crea o pandemie globală. Ar fi un lucru bun dacă am putea preveni infectările”, a declarat Minayo.

Simptomele infectării cu MERS

”La oameni, este un virus letal. Când începe să se transmită de la om la om, nu știi cine îl va lua. Ar putea ajunge la cei cu boli imunitare, la copii ale căror sisteme imunitare nu sunt încă dezvoltate”, a mai explicat Minayo.

Simptomele debutează de multe ori cu congestie nazală, tuse, dureri în piept sau dificultăți de respirație, afectând grav plămânii. În cele mai grave cazuri, poate provoca decesul.

sursa: www.antena3.ro

În iarna anului 1966, în Moldova, a fost înregistrat cel mai înalt strat de zăpadă
Articolul anterior
Autocare cu moldoveni, blocate în Ucraina de ieri, după-amiază
Articolul următor
Alte articole interesante