Ei sunt primii doi medici din țara noastră care vor fi vaccinați împotriva Covid-19

Vaccinul anti-Covid-19 este așteptat în Republica Moldova, în special de către lucrătorii în sănătate. Mai mult, se pare că autoritățile au decis deja cine vor fi primii doi medici din țara noastră ce vor fi vaccinați. Unul dintre medici chiar a confirmat vestea.

Profesorul Victor Cojocaru, șef al Clinicii ATI din cadrul Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, a confirmat faptul că și-a dat acordul de a se vaccina împotriva Covid-19. E adevărat, medicul a precizat că nu știe dacă va fi primul.

Celălalt medic este Adrian Belîi, șeful Departamentului clinic Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Institutului de Medicină Urgentă. Deocamdată medicul nu a venit cu un răspuns.

Surse care au dorit să rămână anonime au confirmat pentru realitatea.md că ieri, în cadrul ședinței operative desfășurată în format de conferință video la nivelul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, cu participarea ministrei în exercițiu Tatiana Zatîc, a fost luată decizia ca anume acești doi medici vor fi primii vaccinați în Republica Moldova. Mai mult, pentru a încuraja și alte persoane să se vaccineze, vaccinul le va fi administrat în cadrul unui eveniment public, după care cei doi vor vorbi despre „beneficiile vaccinării”.

Victor Cojocaru a mai spus că de 12 luni lucrează zi de zi într-o secție cu bolnavi de Covid-19 și, din fericire, nu a suportat boala și asta grație echipamentelor. Riscul rămânând unul înalt.

„În cazul meu costul este gratis. Riscul este minim pentru că acest vaccin nu are contraindicații de vârstă. Iar de eficiență – sper să fie una maximă”, a declarat Victor Cojocaru, pentru sursa citată.

Acum poți redirecționa 2% din impozitul tău pe venit către Fundația Hospice Angelus Moldova
Articolul anterior
Aşa ceva vezi mai rar. Constantin Țuțu, la bustul gol, face o baie mare în zăpadă
Articolul următor
Alte articole interesante