Epidemie de rujeolă în Ucraina

Autoritățile din Moldova se arată îngrijorate cu privire la situația epidemiologică din țările vecine. În Ucraina, de la începutul anului, au fost înregistrate 1.300 de cazuri de rujeolă, iar în România, doar în ultima săptămână, 86 de cazuri.

separator

Semnalul de alarmă vine după ce doi fraţi din Tohatin, municipiul Chişinău, au fost internați la Spitalul de Boli Contagioase, pentru că au manifestat simptome ale infecţiei, raportează publika.md. Însă, urma mai multor analize de laborator, boala nu a fost confirmată.

Medicii din țara noastră se arată optimiști în ceea ce privește rujeola și asta pentru că, potrivit datelor, în Moldova programul național de imunizare a fost întocmit în raport de peste 95 la sută.

Prin urmare, datorită ratei înalte de vaccinare în rândul copiilor, este foarte puțin probabil ca în țara noatră să izbucnească o epidemie de rujeolă.

Cele mai recente cazuri de rujeolă înregistrate în Moldova au fost în 2011 şi 2012, la copii veniți din alte țări.

Rujeola prezintă severitate din cauza complicaţiilor pe care le poate dezvolta: virusul rujeolei poate cauza complicaţii precum bronşita, pneumonia, encefalita. Incidenţa maximă a bolii se atestă în lunile de iarnă-primăvară. Părinții trebuie să fie atenți la erupțiile specifice și semnele catarale ale afecțiunii și să raporteze medicului orice semne de boală.

Ce este rujeola şi cum se manifestă

Imaginația și creativitatea nu are margini la Ingenium. Nou curs de ceramică pentru copii
Articolul anterior
Un bărbat a fost găsit fără suflare pe marginea drumului
Articolul următor
Alte articole interesante