Epidemiolog: Dacă 90% din oameni ar purta mască, am bloca transmiterea

Vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, Emilian Popovici, susţine că rezultatele noilor restricții care au intrat luni, 9 noiembrie, în vigoare, se vor vedea abia peste paisprezece zile.

separator

”Relaxarea restricțiilor va însemna o creștere a numărului de cazuri”

Începând de luni, România a intrat în carantină parțială. Astfel, autoritățile au impus noi măsuri de restricție pentru oprirea răspândirii noului coronavirus de tip SARS-CoV-2.

„Până la apariția unui vaccin și imunizarea unui segment important din populație, relaxarea restricțiilor va însemna o creștere a numărului de cazuri, iar înăsprirea va duce la scădere”, a declarat vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, Emilian Popovici.

Popovici: ”Dacă 90% dintre oameni ar purta mască, am reduce transmiterea”

Epidemiologul Emilian Popovici este de părere că rezultatele măsurilor de restricție care au intrat luni în vigoare se vor vedea abia peste două săptămâni și avertizează că dacă 90% din oameni ar purta mască de protecție transmiterea noului virus ucigaș ar fi blocată.

”Mă întorc la respectarea măsurilor de către populație, pentru că au fost voci care au afirmat că marea majoritate a populației poartă mască și lucrurile ar fi aproape în regulă în privința asta.

Eu spun că nu este așa. Dacă 90% din oameni ar purta mască, am bloca transmiterea.

Da? Deci dacă 90, nu 100%, dacă 90% dintre oameni ar purta mască în toate situațiile care impun acest lucru, am reduce transmiterea cu 90%, virusul ar fi blocat.”, a explicat specialistul.

De asemenea, medicul a vorbit și despre distanțarea socială, una dintre principalele măsuri de protecție împotriva coronavirusului.

„Știm foarte bine că dacă 2 persoane stau față în față și respectă distanțarea și poartă mască, riscul de transmitere se reduce la 1.5%.

Și atuni dacă lucrurile s-ar întâmpla așa, ar trebui să apară și consecința pozitivă, adică ar trebui să nu ne confruntăm cu aceste cifre”, a mai spus Emilian Popovici, conform Libertatea.

România a înregistrat până astăzi, 10 noiembrie, 314.295 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 7.304 au fost raportate în ultimele 24 de ore.

Din nefericire, vineri s-au înregistrat 177 de decese provocate de COVID-19, fiind cel mai negru bilanţ de la debutul pandemiei. De asemenea, aproape 1.100 de pacienţi COVID-19 se află la Terapie Intensivă.

sursa

Orașul din România în care nu mai sunt locuri la morgă
Articolul anterior
Nicolae Botgros a împărtășit prima postare pe facebook, după trei săptămâni de luptă printre halatele albe! Cui îi este dedicat mesajul!
Articolul următor