Experiment japonez. Câtă protecţie împotriva noului coronavirus oferă măştile sanitare

O echipă a Universităţii din Tokyo a arătat care este protecţia oferită de măştile sanitare, precum şi de cele din pânză împotriva noului coronavirus. De asemenea, experimentul universităţii a mai arătat că purtarea oricărui tip de mască reduce cu 70% răspândirea virusului.

separator

Masca este una din principalele măsuri anti-Covid, iar o echipă a Universităţii din Tokyo a demonstrat cu ajutorul unui experiment cum pot preveni măştile sanitare molipsirea cu noul coronavirus.

Experimentul s-a realizat folosind un simulator de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 constând din două capete de manechine plasate în faţa unei vitrine. În cazul unuia dintre acestea, s-a folosit un spray pentru a împrăştia virusul, iar pentru celălalt, un ventilator imitând respiraţia umană.

Receptorul, care era protejat cu o mască din pânză, a avut o reducere cuprinsă între 20 şi 40% din absorbţia virusului şi între 47 şi 50% în cazul măştii chirurgicale obişnuite. În schimb, cu o mască N95, purtată corespunzător, reducerea a fost cuprinsă între 79 şi 90 %.

Când emiţătorul a folosit o mască, din pânză sau chirugicală de unică folosinţă, reducerea contagierii în cazul receptorului a fost de peste 70% pentru ambele cazuri, comparativ cu masca N95 plasată în mod corect, care a beneficiat de o protecţie de aproape 100%.

Indiferent de caz, Yoshihiro Kawaoka, şeful echipei care a condus experimentul, a avertizat că folosirea măştilor faciale nu evită complet contagierea cu noul coronavirus.

“Important este să nu avem prea multă încredere în măşti”, a precizat el.

Potrivit declaraţiilor acordate postului public de televiziune NHK de Yoshihiro Kawaoka, de la Institutul de Ştiinţe Medicale al Universităţii din Tokyo, nu s-au realizat anterior alte experimente similare în cadrul cărora să se folosească virusuri reale.

sursa: Agerpres

Spania: Starea de urgență ar putea să fie prelungită până în aprilie 2021
Articolul anterior
Coronavirus: Țara care va începe în scurt timp vaccinarea tuturor cadrelor medicale
Articolul următor
Alte articole interesante