Expert din Rusia: Peste câteva luni vom începe să simțim cu toții eficiența vaccinării

Președintele Academiei de Științe din Rusia, Alexander Sergeev, a declarat în cadrul unui interviu că cel mai probabil, din vară, Rusia va începe să scape de pandemie. Acest lucru se va datora vaccinării active a populației, dar și imunizării colective naturale, despre care se crede că a atins deja cote înalte în Rusia.

Imunitatea colectivă este realizată atunci când o parte suficient de mare a populației a fost infectată cu un virus sau cu o bacterie, sau a fost vaccinată împotriva acestora, pentru a stopa circulația lor.

Directorul Academiei de Științe din Rusia, Alexander Sergeev, a numit momentul apariției imunității colective la coronavirus în Rusia.

Potrivit acestuia, sub un scenariu optimist de dezvoltare a evenimentelor, rușii vor dezvolta imunitate masivă până în vara anului 2021.

Academicianul a spus că totul va depinde de cât durează imunitatea celor care au fost bolnavi și vaccinați. El a subliniat că, dacă imunitatea durează doar un an sau doi, atunci va fi necesar să fie vaccinată periodic populația și să fie aplicate aceleași tactici care sunt folosite pentru gripă.

Noua tulpină, cel mai probabil, există în România și începe să se răspândească. ,,Orice creștere neașteptată trebuie să ne atragă atenția”, explică Raed Arafat
Articolul anterior
Kate Middleton a împlinit astăzi 39 de ani
Articolul următor
Alte articole interesante