Experți OMS: ,,Nu există niciun semnal că virusul Covid-19 va dispărea în vară ca gripa”

În cazurile de recurență aparentă de coronavirus există o a doua ipoteză: „Dovada pe care o avem nu indică faptul că este o re-infecție, ci mai degrabă o persistență a virusului”, comunică experți de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

separator
În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 2.736 de cazuri noi de Covid-19 în 47 de țări. OMS a susținut un briefing de presă la Geneva.

„Există în total 98.023 de cazuri raportate la nivel mondial și 3.380 de decese. Suntem pe punctul de a ajunge la 100.000 de cazuri confirmate”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit Rai News.

„Niciun semn că virusul va dispărea în vară”
„În prezent nu există niciun semn care să ne spună că vara coronavirusul va dispărea ca o gripă obișnuită”, a spus Dr. Mike Ryan.

„Re-infecție? Nu, persistența virusului”
„Dovezile pe care le avem nu indică faptul că este o re-infecție, ci mai degrabă o persistență a virusului”. Acest lucru a fost subliniat de Maria Van Kerkhove, expert la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), în cadrul conferinței de presă de astăzi de la Geneva, care a vorbit despre unele cazuri în care o persoană părea să fi fost infectată de două ori.

Pentru externare sunt necesare două teste negative după interval de 24 de ore
Potrivit expertului, este necesar să se analizeze și „criteriile de externare a unui pacient, pe care le stabilim în două teste negative la 24 de ore unul de celălalt. Unele dintre aceste cazuri în China au arătat pozitivitate după un prim test negativ. Demisiile precoce în această situație se pot întâmpla.

,,Nu lipsesc medicamentele”
„Deși China este un producător major de medicamente și ingrediente active, nu am identificat deficiențe de medicamente, deoarece companiile au alte surse de aprovizionare disponibile.” Acest lucru a fost confirmat de directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Moldovenii care revin din străinătate NU completează în mod corespunzător fișele epidemiologice la frontieră
Articolul anterior
Un pasager care a zburat de la Chișinău la Moscova a fost diagnosticat cu virusul COVID-19
Articolul următor
Alte articole interesante