Femeile care dorm prea mult prezintă un risc mai înalt de a dezvolta cancer de sân?

Femeile matinale prezintă un risc mai scăzut de a dezvolta cancer de sân a dezvăluit un studi realizat în Marea Britanie. De asemenea, oamenii de știință ar fi descoperit existența unei legături cauzale între somnul prelungit și această maladie, notează BBC.

separator

În cadrul studiului au fost comparate date de la sute de mii de femei și astfel s-a dovedit că cele care sunt mai active dimineața au un risc cu 40-48% mai mic de a dezvolta cancer de sân.

Potrivit studiului, femeile care obișnuiesc să doarmă mai mult de opt ore pe noapte prezintă un risc de a fi diagnosticate cu această afecțiune ce crește cu 20% cu fiecare oră petrecută în plus dormind.

„Descoperirea unui efect protector al preferinţei pentru dimineaţă asupra riscului de cancer de sân este în concordanţă cu cercetările anterioare care subliniază că munca în ture de noapte şi expunerea la ‘lumină nocturnă’ reprezintă factori de risc pentru cancerul de sân”, a afirmat dr. Rebecca Richmond, cercetător principal la Universitatea Bristol.

Cercetarea a fost efectuată pe 180.215 participante din cadrul proiectului UK Biobank care stochează date pentru cercetări medicale de la 500.000 de persoane. De asemenea, analiza a inclus rezultate prelevate de la 228.951 de femei participante la un studiu genetic internaţional condus de Breast Cancer Association Consortium.

sursa

Vedetele TV britanice au strălucit pe covorul roșu în ținutele unui brand din Moldova!
Articolul anterior
Kate îi împrumută haine surorii sale
Articolul următor
Alte articole interesante