Femeile din Moldova pot beneficia, timp de trei zile, de consultaţii gratuite la medicul mamolog

Femeile vor putea beneficia, timp de trei zile, de consultaţii gratuite la medicul mamolog. Acţiunea se desfăşoară în cadrul programului social „Zilele Sănătăţii”, care are loc la Moldexpo.

separator

Astăzi, în prima zi de consultații, zeci de femei au luat cu asalt cabinetele specialiştilor şi spun că au rămas mulţumite de sfaturile primite. „Foarte bine mi-au explicat totul. Mi-au dat şi bilet de trimitere. La policlinică este mai greu să ajung, dar aici am trecut toate investigaţiile deodată.” „Este foarte accesibil, nu trebuie să stai în rând la medic pentru îndreptare.

Potrivit specialiştilor, anual, peste o mie de moldovence sunt diagnosticate cu cancer mamar.

„De obicei la aşa manifestări vin paciente de vârsta a doua şi a treia. Majoritatea femeile vin la un control profilactic, deşi dimineaţă am avut o pacientă care a plecat acum de urgenţă la spital, fiind suspectată de o maladie oncologică”, a spus medicul mamolog, Diana Tcaci.

Consultaţiile gratuite vor mai fi oferite, joi și vineri, în cadrul expoziţiei internaţionale „MoldMedizin şi MoldDent”.

Specialiștii Institutului oncologic au decis să ofere consultaţia gratuită pentru toate femeile care manifestă interes pentru sănătatea lor sau care suspectă anumite probleme legate de glanda mamară.

Expoziţia „MoldMedizin şi MoldDent” este la a 24-a ediţie.

sursa: www.publika.md

Fotografii: cum arată cea mai dorită rochie de mireasă din lume
Articolul anterior
Prezentatorul TV, Dan Negru: „După șapte ani, am puterea să fac mărturisirea public: Eu am ucis-o pe Mădălina!”
Articolul următor
Alte articole interesante