A fost anunțată cauza intoxicației celor 12 elevi de la gimnaziul din Tohatin

Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) anunță că cei 12 copii de la Tohatin au fost infectați cu norovirusuri. Săptămâna trecută 12 elevi ai unui gimnaziu din comuna Tohatin au ajuns la spital după ce au mâncat în cantina școlii. La internare copii prezentau vomă, diaree, febră și semne de toxico-infecție alimentară.

separator

În urma investigațiilor probelor biologice de la copiii care au suferit de intoxicație, a fost identificată infecția cu norovirusuri, care şi a fost cauza îmbolnăvirilor şi nu depistarea în apă a colifagilor, se arată într-un comunicat emis de ANSP.

ANSP menţionează că au fost prelevate probe din apa de la blocul alimentar al instituţiei, fiind confirmată prezenţa colifagilor în apă, acest fapt fiind un indicator sanitar ce denotă o eventuală prezenţă a unor virusuri în apă, dar nu cauza în sine a izbucnirii.

Norovirusurile sunt un grup de virusuri foarte contagioși care cauzează vome și diaree. Norovirusurile se transmit fie direct, de la persoană la persoană, pe calea fecalo-orală, sau posibil aerogenă (prin picături), fie indirect, prin alimente contaminate, apă și suprafețe de mediu, ca rezultat al nerespectării măsurilor de igienă, îndeosebi nespălării mâinilor după frecventarea WC.

Ștefan Bănică Jr., surprins alături de soția sa însărcinată în ultimul trimestru! Foto
Articolul anterior
Fiica cea mică a Angelinei Jolie se transformă și ea într-un băiețel. Iată cum a apărut pe covorul roșu
Articolul următor
Alte articole interesante