Germania: autoritățile se așteaptă ca toţi adulţii să fie vaccinaţi până la finele acestei veri

Imunitatea de grup în faţa Covid-19, prin vaccinare, va fi atinsă în Germania în al treilea trimestru din acest an, a anticipat joi ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn, care şi-a reluat avertismentul că „fiecare zi contează” în lupta împotriva virusului.

“Va dura până la vară, nu la începutul lui iulie, dar în vară, în al treilea trimestru, vom ajunge la imunitatea de grup”, a afirmat Spahn în cadrul unei conferinţe de presă.

Ministrul sănătăţii a adăugat că se aşteaptă ca toţi adulţii să fie vaccinaţi până la finele acestei veri.

Pe de altă parte, el a subliniat că “fiecare zi contează” în lupta cu noul coronavirus, într-un context în care joi dimineaţa institutul german pentru controlul bolilor infecţioase Robert Koch (RKI) a raportat 29.426 noi infectări în ultimele 24 de ore, cu circa 9.000 mai multe decât acum o săptămână.

Cel mai mare bilanţ de contaminări de până acum din Germania, de 33.777, a fost raportat în decembrie, aminteşte dpa.

Or, în condiţiile în care infectările zilnice se apropie de noi niveluri record, oficiali şi medici fac apel la măsuri rapide pentru a limita un “al treilea val” al pandemiei. “Este clar, trebuie să luăm măsuri acum”, a spus directorul RKI, Lothar Wielen.

Situaţia este şi mai gravă în unităţile de terapie intensivă din Germania, unde numărul pacienţilor cu COVID-19 creşte de la jumătatea lui martie.

Asociaţia pentru medicina de urgenţă Divi a anticipat că luna aceasta se va ajunge din nou la recordul anterior de 6000 de pacienţi.

Jennifer Lopez şi Alex Rodriguez au confirmat despărțirea
Articolul anterior
OMS: 82% dintre antibioticele autorizate nu mai fac față bacteriilor
Articolul următor
Alte articole interesante