Gripa: 19 cazuri noi înregistrate în Capitală

Săptămâna trecută în capitală s-au înregistrat peste 2800 de infecţii acute ale căilor respiratorii, cu 4% mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Cei mai afectaţi rămân a fi copiii.

separator
Potrivit şefului Direcţiei generale asistenţă socială şi sănătate din cadrul Primăriei, Tatiana Bucearschi, 98 de persoane au fost internate în spital cu infecţii respiratorii.

„Au fost raportate 2882 de cazuri noi de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare. În comparaţie cu aceiaşi perioadă a sezonului precedent se atestă o creştere cu 4,3 %. Cei mai afectaţi rămân a fi copii cu vârste până la 4 ani-1010 cazuri şi cu vârstă de la 5 la 14 ani – 807 cazuri. În perioada menţionată au fost spitalizaţi 98 de bolnavi. Tot în perioada de raportare au fost înregistrate 19 cazuri suspecte de gripă, printre care patru cazuri s-au confirmat la laborator, trei cazuri tip A1H1 şi un caz tip H3N2. Cazuri de deces nu s-au înregistrat”, susţine Tatiana Bucearschi.

Mai mult, s-au înregistrat şi 5 cazuri de tuberculoză, două fiind în colectivităţi. Pentru evitarea îmbolnăvirii de gripă, epidemiologii recomandă populaţiei să se vaccineze, să nu recurgă la autotratament şi să se adreseze medicului la apariţia primelor simptome de boală. Totodată, în această perioadă au fost înregistrate 37 cazuri de scarlatină, trei cazuri de oreion, două cazuri de tusă convulsivă şi 71 de cazuri de varicelă.

sursa: www.trm.md

Nu se mai feresc! Smiley şi Gina Pistol au publicat o poză împreună pe Instagram
Articolul anterior
Video. Momentul în care o tânără este agresată și jefuită pe o stradă din Capitală
Articolul următor
Alte articole interesante