Gripa A H1N1 ucide aproape de Moldova. Un spital este deja în carantină

Institutul Regional de Oncologie din Iaşi este în alertă. În spital a fost instituită carantina, după ce a fost confirmată prezenţa virusului gripal A H1N1 la 11 pacienţi bolnavi de cancer. Cinci dintre ei sunt deja în stare gravă, potrivit doctorulzilei.ro.

separator

Direcției de Sănătate Publică și Institutul Regional de Oncologie au declarat că bolnavii s-au infectat de la un vizitator, în cursul săptămânii trecute. Analizele de laborator au confirmat A H1N1 în cazul celor 11 pacienți bolnavi de cancer, care se află la Terapie Intensivă.

S-a luat decizia interzicerii accesului în institut, după ce săptămâna trecută a fost restricționat accesul doar la secția de Hematologie și Anestezie Terapie Intesivă.

De la începutul sezonului 2017-2018, în România au fost înregistrate 8 decese confirmate cu virus gripal, din care 4 – tip B, 3 – tip A, subtip si 1 tip A, in curs de subtipare. Tot de la începutul sezonului de supraveghere a infecțiilor respiratorii acute, a gripei și a SARI și până la data de 28 ianuarie 2018 au fost confirmate cu laboratorul 152 cazuri de gripa: 38 cazuri tip A, subtip H1 8 cazuri tip A, subtip H3 29 caz tip A, nesubtipat 77 cazuri tip B 2.

Gripa este periculoasă pentru că poate da complicatii severe, chiar mortale.

Proiectul social ,,Mămica Alăptează” a împlinit 3 ani de la fondare!
Articolul anterior
Astăzi, este ziua de naștere a lui Dan Bălan. Vezi ce mesaj emoționant i-a scris mama sa
Articolul următor
Alte articole interesante