Guvernul a aprobat majorarea salariilor pentru medicii care activează în ture de noapte. Iată care va fi plata suplimentară pentru serviciile prestate!

În cadrul ședinței de astăzi, Guvernul a aprobat o Hotărâre care prevede majorări de salarii pentru medicii care lucrează în ture de noapte. Modificările adoptate vor intra în vigoare din luna octombrie.

separator

Conform documentului, personalul care, potrivit programului de muncă, îşi desfăşoară activitatea pe timp de noapte, între orele 22.00 şi 6.00, beneficiază, pentru orele lucrate în acest interval, de supliment pentru munca de noapte. Plata suplimentului pentru munca de noapte se va achita pentru orele efectiv lucrate, transmite diez.md.

Prin urmare, suplimentul pentru munca de noapte prestată de angajați se stabilește în sumă fixă, integral pentru opt ore de muncă (între orele 22.00 și 6.00), în funcție de complexitatea activității, care este determinată de categoria/nivelul instituției și de profilul medical/specialitatea medicală în care activează angajații, în următoarele mărimi:
Ministra Sănătății a menționat că această hotărâre a fost luată pentru a stimula medicii și a suplini numărul acestora în instituțiilor medicale. Aceasta a spus că medicii vor primi suplimente pentru fiecare tură. Totodată, suplimente la salariu va primi și alt personal din cadrul instituțiilor medicale.

Cheltuielile pentru implementarea hotărârii date se estimează la circa 338,7 milioane lei anual.

La Mariage Soiree, vedetele vor defila în ținute de ocazie – vino la eveniment și află care sunt secretele unei nunți cu stil!
Articolul anterior
Istoria moldoveanului care a murit în atacurile teroriste din 11 septembrie din SUA. Mărturiile dureroase ale soției
Articolul următor
Alte articole interesante