HARMONY, testul prenatal care exclude anomaliile cromozomiale la făt

În fiecare an, în Moldova, peste 150 de copii se nasc cu anomalii cromozomiale care duc la handicap și/sau retard mental. Peste 85% din toate anomaliile includ sindroamele Down, Edwards și Patau, diverse aneuploidii ale cromozomilor sexuali și deleții rare, cum ar fi sindromul DiGeorge.

separator

Chiar dacă apariția anomaliilor nu poate fi prevăzută sau prevenită, excluderea acestora în stadiile incipiente ale sarcinii, cu siguranță, este posibilă.

Ce recomandă medicii?

Efectuarea unui examen ecografic și așa-numitului ,,test dublu al I trimestru de sarcină”. Unele femei fac, de asemenea, teste prenatale non-invazive, serviciile sunt oferite în laboratoare clinice.

Rezultatele testelor sunt așteptate cu îngrijorare, de fiecare dată. Când unele viitoare mămici se liniștesc imediat după ce au primit un rezultat negativ, iar altele, cu regret, află despre riscul crescut al unei anomalii sau alteia – apare cea mai dificilă problemă care necesită o evaluare corectă.

O întrebare importantă apare constant în acest caz: Oare rezultatul nu este unul fals? Până la urmă, experții sunt conștienți de faptul că orice test de screening poate da un rezultat fals. Un exemplu concludent, în acest sens, este sindromul Down.

Date statistice

Testul dublu – arată 1 rezultat fals la aproximativ 20 de femei însărcinate (5%). Testele prenatale non-invazive, ce includ tehnologia de secvențiere (PrenaTest, NIFTY, IONA, Panorama, VERAgene, VERACITY și altele), – arată 1 rezultat fals la 320 de femei însărcinate (0,3%).

Harmony – este singurul test prenatal din lume care oferă cele mai puține rezultate false – 1 la 1.600 de gravide (<0.06%)!

De ce testul Harmony este cel mai bun din lume?

Testul Harmony detectează sindromul Down cu cea mai înaltă precizie, de aproape 100%! Dar și alte anomalii cromozomiale! Harmony este cel mai bine studiat test prenatal din lume. Rezultatele acestuia sunt apreciate de către specialiști din peste 100 de țări!

Testul Harmony are cel mai mic preț, comparativ cu alte teste prenatale, acesta constituind – 6.500 lei!

Cui sunt indicate testele prenatale?

Contrar credinței învechite, care spune că testarea prenatală este indicată doar femeilor însărcinate după vârsta de 35 de ani sau celor care au un risc crescut de anomalii cromozomiale, comunitățile profesionale internaționale de renume recomandă testul prenatal tuturor femeilor gravide, indiferent de vârstă și alte riscuri.

Testul prenatal Harmony® – se efectuează acum și în Moldova!

Află toate detaliile despre noul test – pe site-ul oficial harmonytest.md

Contacte:

Municipiul Chișinău

– Laboratorul central, str. Nicolae Testemițanu, 21
tel.: 022 82 44 44, 078 55 44 44

– Filială, sectorul Râșcani, str. A. Russo, 15
tel.: 022 909 104

– Filială, sectorul Botanica, str. Decebal, 72/6
tel.: 022 909 105

– Filială, sectorul Buiucani, str. București, 116
tel.: 022 909 110

– Filială, sectorul Ciocana, str. Mircea cel Bătrân, 3/2
tel.: 022 909 107

Municipiul Bălți

– Filială, str. Decebal, 126/4
tel.: 0231 81 777

Măsură disperată. În China, sunt curățați banii puși în circulație
Articolul anterior
Explozie puternică într-un apartament de pe bulevardul Moscovei
Articolul următor
Alte articole interesante