Hrean cu oțet – un remediu naturist împotriva răcelii, gripei și febrei

Răceala, gripa și sinuzita ne vor da bătăi de cap câteva luni înainte, așa că este bine să ne pregătim ,,armele”, naturiste bineînțeles, pentru a nu afecta imunitatea și forțele proprii de luptă ale organismului.

separator
Unul din remediile pentru răceală este hreanul cu oțet. Hreanul este o legumă cu proprietăți miraculoase pentru sănătate. Apreciată pentru gustul său picant și aromat, această rădăcinoasă are efecte benefice asupra circulației sângelui în zonele periferice.

Consumul regulat de hrean normalizează tensiunea arterială și previne riscul formării cheagurilor de sânge. În plus, hreanul conține mari cantități de vitamina C și acid folic.

Cum se prepară hreanul cu oțet?

Se dă pe răzătoare o rădăcină de hrean. Leguma se stropește cu oțet, acesta având proprietatea de a ușura digestia hreanului și a extrage din el mai multă vitamina C. Se consumă în cantități mici, ca o salată.

Remediu pentru sinusită

Se umple jumătate dintr-un borcan cu hrean răzuit, iar deasupra se toarnă oțet de vin sau oțet de mere până la umplerea vasului. Amestecul se ține la macerat câteva zile, se agită periodic. După 7 zile, se scurge lichidul. Acesta se depozitează la rece într-un sticlă închisă ermetic. În caz de necesitate, se scoate dopul și se inhalează vaporii timp de câteva minute. Aceștia vor îmbunătăți circulația sângelui la nivelul nasului și cavităților sinusale.

Alertă alimentară în Germania. Sunt două victime
Articolul anterior
Ce a băut Rona Hartner, în fiecare dimineață, în timp ce se trata de cancer
Articolul următor
Alte articole interesante