Igor Curov: ,,Nu vă panicați, 80% dintre oameni vor suporta boala fără simptome și într-o formă ușoară”

Vicedirectorul medical al Institutului de Medicina Urgenta, Igor Curov, a declarat: ,,Nu vă panicați, 80% dintre oameni vor suporta boala fără simptome și într-o formă ușoară”.

separator
Medicul a cerut cetățenilor să nu intre în panică, comentând situația cu răspândirea coronavirusului în țară. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni televizate, transmite enews.md.

El a comentat, de asemenea, reluarea activității mai multor magazine și întreprinderi nealimentare care au fost închise anterior din cauza anunțării unei urgențe în țară.

„Întreprinderile ar trebui să funcționeze. Acest lucru este de înțeles. Vorbim despre magazine de chimie casnică și obiecte de igienă. Totul depinde de noi, de modul în care organizăm activitatea acestor magazine: accesul clienților, dezinfectarea. Să lăsați un cetățean cu o mască și mănuși, pe rând – atunci nu va exista niciun risc de infecție „.

Medicul îndeamnă populația ,,să nu intră în panică. 80% dintre oameni vor suporta boala fără simptome și într-o formă ușoară. Nici nu vor înțelege că sunt bolnavi. Și doar 20% vor avea nevoie cu adevărat de îngrijiri medicale și de spital.”

„Orice panică și stres reduc imunitatea și forțele interne nu vor fi cheltuite unde este nevoie. Prin urmare, este importantă respectarea măsurilor de carantină, fără panică”, a mai specificat medicul.

Mesajul asistentei-șefă de la Spitalul de Boli Infecțioase ,,Toma Ciorbă”
Articolul anterior
,,Tanti Ludmila” i-a făcut o mega surpriză lui Dan Bălan, la ,,Vocea Ucrainei”. Video!
Articolul următor
Alte articole interesante