Ilustrație creată de specialiști. Cum se răspândește virusul în cazul persoanelor vaccinate și a celor nevaccinate

Reprezentanții Comitetului de vaccinare din România au explicat, printr-o ilustrație, modul în care se răspândește virusul, în cazul persoanelor vaccinate și a celor nevaccinate.

Astfel, oamenii își pot da seama foarte ușor, cât de rapid se răspândește Covid-19, dacă nu sunt vaccinați sau dacă interacționează cu persoane nevaccinate și, de asemenea, cum îi putem pune în pericol pe cei dragi nouă.

Persoanele vaccinate pot întrerupe lanțul de transmisie

„Fiecare persoană vaccinată este importantă pentru întreruperea transmiterii! Datele disponibile pentru variantele inițiale ale SARS-CoV-2 arată că o persoană infectată cu virusul îl transmite mai departe, în medie, la alte două, trei persoane.

În urma a doar 7 generații de transmitere, obținem graficul din stânga. În dreapta, 3 persoane vaccinate întrerup lanțul de transmisie în puncte diferite, limitând semnificativ numărul de cazuri din focar. Varianta Delta este mult mai transmisibilă. O persoană infectată poate transmite virusul la alte 6-8 persoane”, subliniază reprezentanții Ro-Vaccinare.

Momente de coșmar la o nuntă. Un mire s-a ales cu două vertebre fracturate după ce amicii l-au aruncat în aer, dar nu l-au mai prins
Articolul anterior
Un tănăr moldovean a parcurs cu bicicleta peste 23 de mii de km și a vizitat 30 de țări europene
Articolul următor
Alte articole interesante